MEER NIEUWS

Oppositie Brunssum wil extra voorlichting over drugs op basisscholen

31404

De oppositiepartijen van de gemeente Brunssum willen extra voorlichting over drugs op basisscholen. Jongeren in Brunssum komen op zeer jonge leeftijd in aanraking met alcohol en drugs. En in de grotere steden van ons land worden kinderen op basisscholen al door drugsrunners geronseld voor de verkoop en transport.

Lees meer »

Politieauto botst op snelweg tegen stilstaande auto

31403

Een politieauto is in de nacht van vrijdag op zaterdag op de A79 ter hoogte van Hulsberg op een stilstaande auto gereden.

Lees meer »

GGD vindt 10.000 deelnemers onderzoek in een ochtend

31397

De Limburgse GGD'en hebben op één ochtend 10.000 Limburgers bereid gevonden om mee te werken aan het onderzoek naar antistoffen en de verspreiding van het coronavirus in Limburg.

Lees meer »

Hoofdverdachte internationale hennepactie in Oirsbeek aangehouden

31396

De man (30) die donderdag tijdens een inval in Oirsbeek werd opgepakt, blijkt een van de twee hoofdverdachten te zijn in de internationale actie naar grootschalige geprofessionaliseerde hennepteelt.

Lees meer »

Geen incidenten eerste week samenscholingsverbod

31395

Het samenscholingsverbod voor jeugd in het centrum van Brunssum lijkt zijn vruchten af te werpen. Na de eerste week zijn er geen incidenten meer voorgevallen.

Lees meer »

Raadslid op matje bij burgemeester Brunssum: "Voelde me geïntimideerd"

31393

Raadslid Raymond Claus (CDA) is donderdagmiddag op het matje geroepen door burgemeester Wilma van der Rijt nadat hij een reactie had gegeven in een publicatie van ZO-NWS over voormalig waarnemend burgemeester Gerd Leers. Die is in opspraak geraakt na een kritisch rapport. “Ik voelde me zelfs geïntimideerd”, zegt Claus vrijdag in gesprek met deze omroep.

Lees meer »

Partijen Beekdaelen willen behoud of herbestemming kerkgebouwen

31391

De partijen Vernieuwingsgroep, VVD, PvdA, Groen Links en CDA willen dat de gemeente Beekdaelen zich (pro)actief gaat inzetten voor behoud of herbestemming van kerkgebouwen, in het bijzonder de beeldbepalende kerkgebouwen. Dat staat in een motie die in de raadsvergadering die op 27 oktober zal worden besproken.  Lees meer »

Verdachte schietpartij disco Mondial langer vast

31390

Een 22-jarige Maastrichtenaar, die verdacht wordt van het neerschieten van een man bij discotheek Mondial in Beek tijdens de nieuwjaarsnacht begin dit jaar, moet negentig dagen langer vast blijven zitten. Dat zegt zijn advocate Gita Biesmans tegen ZO-NWS. De man wordt verdacht van poging tot doodslag. 

Lees meer »

Landelijke fietsverlichtingscampagne weer van start

31389

Maandag 26 oktober start weer de landelijke fietsverlichtingscampagne. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers om in het donker slachtoffer te worden van een ongeval met zeker 20 procent afneemt bij goed werkende fietsverlichting. 

Lees meer »

Inval in Oirsbeek om internationaal drugsonderzoek

31386 Politie en justitie hebben donderdagochtend op locaties in Limburg, waaronder in Oirsbeek, invallen gedaan en doorzoekingen verricht in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar de productie van en georganiseerde handel in hennep. Het betreft een internationale actie samen met Spanje.

Lees meer »

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019