Uitzendingen 2014

LOOpende Zaken over Risq en omgekomen scholieren

9971 LOOpende Zaken gaat komend weekend over de Parkstad-variant van het spel Risq en het Emmacollege dat in diepe rouw is na de dood van twee leerlingen. LOOpende Zaken is zaterdag, zondag en maandag om 10.00, 14.00, 18.00 en 22.00 uur te zien op streekomroep LOO-tv. Lees meer »

LOO-tv op stap met carnaval vierende vrouwen

9107 LOO-tv is donderdag meegegaan met de carnaval vierende vrouwen uit Brunssum en Onderbanken. Lees meer »

Nieuwe aflevering van LOOpende Zaken

9060 In de 120e Aflevering van het praatprogramma LOOpende Zaken staan het Kom en Zie Helpcenter en de historie van de Brunssumse carnaval centraal. Lees meer »

Echtpaar niet dood door koolmonoxide

9019 De man en vrouw die zondagavond dood werden gevonden in hun woning aan de Einderstraat in Schinveld, zijn niet door koolmonoxide om het leven gekomen. Dat heeft de politie maandagmiddag laten weten. Lees meer »

Finale PLK online en op tv

8975 De finale van het Parksjtad Leedjes Konkoer staat vanaf nu online. Het liedjesconcour werd op 16 januari gehouden op het kasteel in Hoensbroek. Lees meer »

Limburgse premiere Gluckauf

8950 De JT Bioscoop in Kerkrade was maandagavond het decor voor de Limburgse première van Gluckauf. De film is geregisseerd door Remy van Heugten uit Schinveld. Lees meer »

Herringbiessere Bocholtz winnen PLK 2015

8831 Het Parksjtad Leedjes Konkoer is gewonnen door de Herringbiessere uit Bocholtz. Hun liedje Durf tse leave mag zich de Parksjtad-sjlager 2015 noemen. Lees meer »

Liedjes finale PLK 2015 online

8854 De liedjes van het Parksjtad Leedjes Konkoer zijn nu ook online te bekijken en te beluisteren. Op het kasteel in Hoensbroek vond op vrijdag 16 januari de finale plaats van het PLK 2015. Lees meer »

Politie valt kamp Schinnen binnen

De politie is woensdagmorgen het kamp in Schinnen binnengevallen. Bij het kampje aan de Veeweg kwam de politie rond 8.00 uur  met zo'n tien wagens aanrijden. Lees meer »

Gaslek Maastrichterlaan Landgraaf

8767 Enkele panden aan de Maastrichterlaan in Landgraaf zijn ontruimd na een groot gaslek. Het lek ontstond donderdagmiddag om 13.30 uur in een hogedrukleiding. Lees meer »

Nieuwjaarsrecepties om te netwerken

8743 Gemeenten gebruiken nieuwjaarsrecepties steeds vaker om verenigingen en instellingen te laten netwerken. De organisaties komen dan met elkaar in contact en kunnen ideeën uitwisselen. Lees meer »

Ticker Tape Parade op LOO-tv

7789 Kijk op 31 december en 1 januari naar de herhaling van de Ticker Tape Parade van het Bevrijdingsfestival in Brunssum. De uitzending is te zien om 10.00, 14.00, 18 en 22.00 uur.

Lees meer »

Niet dromen maar doen op tv

8671 LOO-tv herhaalt tijdens Kerstmis de derde en laatste aflevering van Niet dromen maar doen. Dat is een jongerenprogramma van de gemeente Brunssum en LOO-tv. Lees meer »

Burgemeester Clermonts naar Meerssen

8655 Mirjam Clermonts-Aretz is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Meerssen. Dat is maandagavond bekend gemaakt tijdens een raadsvergadering in Meerssen. Lees meer »

LOOpende Zaken 118: terugblik

8628 In het weekend voor de kerst kijken de presentatoren van LOOpende Zaken terug op het nieuws in 2014. Lees meer »

Finalisten PLK bekend

8608 Notaris Jos Fleuren heeft woensdag de deelnemers aan de finale van het PLK bekend gemaakt. Ook werd door loting de startvolgorde bekend gemaakt. Lees meer »

Tweede aflevering Niet dromen maar doen (herh)

5734 LOO-tv herhaalt komend weekend de tweede aflevering van Niet dromen maar doen. In het programma komen jongeren aan het woord die bewust met hun toekomst bezig zijn. Lees meer »

Proeverij Thull trekt 400 bezoekers

[[wysiwyg_imageupload::]]In restaurant Thull is afgelopen weekend een driedaags culinair festijn gehouden. De bezoekers konden verschillende soorten wijn, ambachtelijke vleeswaren, kaas en chocolade proeven. Lees meer »

Hurkens en Geurts in LOOpende Zaken

8473 Wethouder Eric Geurts en zanger Martin Hurkens zijn deze keer te gast in LOOpende Zaken. Brunssumer Geurts is door de PvdA gekozen als lijsttrekker voor de komende provinciale verkiezingen in maart. Lees meer »

Mislukte plofkraak geldautomaat Schinveld

8410 In Schinveld is zaterdagochtend vroeg een plofkraak gepleegd op een geldautomaat. Daarbij hebben de daders niets buit gemaakt. Lees meer »

Monument Thull verplaatst

8401 Het is 70 jaar geleden dat in Thull twee volwassenen en zes kinderen het leven lieten. Ze waren, zo vlak na de oorlog, in contact gekomen met munitie. Die was waarschijnlijk door de Duitsers achtergelaten. Lees meer »

Commotie over komborden Schinnen

8400 In Schinnen is opschudding ontstaan over de dialect plaatsnaamborden. Op de borden stond een leesteken verkeerd: er stond Sjénne geschreven terwijl het volgens de meeste inwoners Sjènne moet zijn. Lees meer »

Start bouwactiviteiten Zorgplein

8387 In Brunssum is donderdag de bouw van het Zorgplein officieel van start gegaan. Het plein aan de prins Hendriklaan gaat 9500 m² vloeroppervlakte omvatten. Lees meer »

Viaduct geplaatst N274

8385 Aan de provinciale weg Brunssum - Schinveld is begonnen met het plaatsen van een viaduct. Woensdagavond werden onder grote belangstelling de eerste delen van de brug geplaatst. Lees meer »

Schuttersdames Doenrade gehuldigd

8394 Het damesteam van schutterij St. Michaël uit Doenrade is donderdag op het gemeentehuis gehuldigd. De dames hebben in september het Limburgs Dames Schuttersfeest gewonnen. Lees meer »

Jubileum carnaval Brunssum van start

8341 In Brunssum is zondag het jubileumseizoen van 7 x 11 jaar carnaval geopend. Dat gebeurde tijdens een korte ceremonie binnen en buiten de Brikke Oave. Lees meer »

Medailles op Awacs-basis

8379 Op de Awacs-basis zijn woensdag een aantal militairen gedecoreerd. Er waren medailles voor mannen die in Afghanistan hadden gediend maar ook plakken voor buitenlandse militairen die hebben meegeholpen het luchtruim te beveiligen tijdens de troonwisselling in Amsterdam. Lees meer »

LOOpende Zaken op tv

8320 Dit weekend is weer een nieuwe aflevering van LOOpende Zaken op tv. Deze keer staat muziek centraal. Lees meer »

Renovatie en herinrichting Schinveld

[[wysiwyg_imageupload::]]In Schinveld is gestart met de uitvoering van reconstructie van de Bouwbergstraat en omgeving. Aanleiding voor het project is de noodzakelijke vervanging van het (gemengde) riool. Lees meer »

Parade 2016: Dreaming and Dancing

8322 Worldfestival Parade Brunssum 2016 wordt gehouden tussen 14 en 20 juli in dat jaar. Dat heeft het Paradecomité donderdag bekend gemaakt. Lees meer »

Hoofdstraat in Amstenrade heropend

8206 In Amstenrade is zaterdagmiddag de vernieuwde Hoofdstraat feestelijk heropend. Wethouder Jan Hermans onthulde op de hoek van de Hoofdstraat met het Raadhuisplein een banier. Lees meer »

Laatste werkdag na 39 jaar

8175 Marianne van den Oever heeft haar laatste werkdag gemaakt als secretaresse van de burgemeester van Brunssum. Lees meer »

Kindertekeningen verfraaien uitkijkpunt

8176 De provincie heeft op drie plekken langs de Buitenringwerkzaamheden uitkijkpunten aangelegd. Daar kunnen mensen de voortgang van de aanleg van de weg volgen. Lees meer »

Defensie spreekt met oud-POMS medewerkers

8184 Oud-POMS medewerkers zijn woensdag in Kerkrade ontvangen door Defensie. De medewerkers werden op Kasteel Erenstein door Defensie bijgepraat over de onderzoeken naar de giftige stoffen waaraan ze blootgesteld waren. Lees meer »

Clemenskerkje meest spirituele plek NL

8036 Het Clemenskerkje is uitgeroepen tot meest spirituele plek van Nederland. Via Kruispunt Radio, onderdeel van de omroep RKK, konden luisteraars stemmen op de meest spirituele plek van ons land. Lees meer »

LOOpende Zaken 115 op tv

6727 In deze aflevering van LOOpende Zaken staan het werken bij de POMS-sites in Brunssum  en de nieuwe politieke partij Groen Onderbanken centraal. Lees meer »

Rombouts houdt Wereldburgerschapsdag

8085 Het Rombouts-college in Brunssum heeft weer een Wereldburgerschapsdag gehouden. De leerlingen kregen een aantal workshops aangeboden en konden in groepjes meepraten en -denken over het thema armoede. Lees meer »

Burgemeester leest voor bij De Spil

8011 Deze week wordt de Kinderboekenweek gehouden. Ook een aantal scholen uit de regio doet mee. Lees meer »

Jack Vinders presenteert 7e cd

7983 Jack Vinders heeft zondag in Kerkrade zijn zevende cd gepresenteerd. De zanger/cabaretier vertolkte in de goed gevulde Kingdom Club een aantal van zijn liederen. Lees meer »

Nieuwe galerie in Bingelrade

7954 In de Dorpsstraat in Bingelrade opent op 4 oktober een nieuwe galerie haar deuren. Voor dat doel is de oude witte boerderij op nummer 99 gerenoveerd en verbouwd. Lees meer »

Belgische verzetsstrijdster vertelt haar verhaal

7900 Op de laatste zondag van september is in het Wildpark in Gangelt een jaarlijkse herdenking. Dan worden de Belgische verzetsstrijders herdacht die daar vermoord werden. Lees meer »

Awacs missie Afghanistan beëindigd

7897 De Awacs-missie boven Afghanistan is na bijna vier jaar beëindigd. Donderdag keerden de laatste twee toestellen terug naar de basis in Geilenkirchen. Lees meer »

DUKW voertuig gespot in Brunssum

7811 In Brunssum rijdt rond deze bevrijdingsfeest dagen een aantal bijzondere voertuigen rond. Zo kwam dinsdag Pierre Rieu vanuit Maastricht in één van de pronkstukken uit zijn verzameling voorrijden. Lees meer »

70 jaar bevrijding gevierd

7844 In Brunssum en Schinnen is vrijdagavond 70 jaar bevrijding gevierd. Op beide plekken werd uitgebreid stilgestaan bij de bevrijding op 18 en 19 september 1944 door het 2nd Armored Division van het Amerikaanse leger. Lees meer »

10.000 bezoekers Ticker Tape Parade

7850 Naar schatting 10.000 mensen hebben zondag in Brunssum de Ticker Tape Parade bezocht. Een stoet van 50 legervoertuigen trok 's middags door de Dorpstraat en de Kerkstraat. Lees meer »

Projectiel op basisschool gevonden

7756 De politie heeft de omgeving van basisschool de Trampoline aan de Raadhuisstraat in Brunssum woensdag afgesloten na de vondst van een projectiel uit de Tweede Wereldoorlog. Lees meer »

Bevrijdingsfeest Brunssum van start

[[wysiwyg_imageupload::]]In Brunssum is zaterdag het startsein gegeven voor de bevrijdingsfestival. De hele week staat de gemeente in het teken van 70 jaar bevrijding. Lees meer »

95 jaar St. Cecilia Doenrade

7803 Fanfare St. Cecilia Doenrade heeft afgelopen weekend haar 95-jarig bestaansfeest gevierd. Hoogtepunt van de diverse activiteiten was een speciaal concert op het terras van kasteel Doenrade. Lees meer »

70 jaar bevrijdingsarmbandje

7698 In het kader van 70 jaar bevrijding worden in Brunssum verschillende initiatieven ontplooid. Zo werd donderdag op de internationale school in die plaats een speciaal rubberen bevrijdingsarmbandje geïntroduceerd. Lees meer »

Auto uitgebrand in Schinveld

7495 In Schinveld is een auto uitgebrand aan het Wilhelminaplein. Het geparkeerde voertuig stond zaterdagochtend rond 6.20 uur in brand. Lees meer »

Grote brand legt palletfabriek in de as

7494 Een zeer grote brand heeft in Bingelrade palletfabriek Bastin in de as gelegd. De brand aan de Wiegelraderstraat werd in de nacht van vrijdag op zaterdag even na 3.30 uur ontdekt. Lees meer »

Noodweer in de regio

7380 Een hevig noodweer heeft zondagavond voor veel overlast gezorgd in de regio. Onder andere in Onderbanken en Schinnen kwam rond 20.00 uur een aantal straten blank te staan door een hevige regen- en onweersbui. Lees meer »

Renovatie landingsbaan Awacs op schema

7409 De renovatie van de start- en landingsbaan van de Awacs-basis ligt op schema. Iets meer dan de helft van de baan, zo'n 1900 meter, is inmiddels voorzien van een nieuwe laag. Lees meer »

Achtergrondreportage Raboronde

7391 De wielerfans zijn vrijdag in Heerlen weer aan hun trekken gekomen. Tijdens de Raboronde is het voor de liefhebbers smullen geblazen. Lees meer »

Roda JC houdt open dag

7329 Roda JC heeft zondag tijdens de open dag de spelers voor het komende seizoen gepresenteerd. Ook aanwezig was de nieuwe aanwinst, de 27-jarige spits Johan Plat. Lees meer »

Veel kids bij kindervakantiewerk Schinnen

7313 In Schinnen is vrijdag het kindervakantiewerk succesvol afgesloten. Twee weken lang kon de jeugd terecht bij het Jongeren Initiatief Schinnen. Lees meer »

Kunstgras geplaatst bij Roda JC

7232 Bij voetbalclub Roda JC is donderdag een kunstgrasmat gelegd. Het speelveld bestaat nu uit vier lagen: zand, lava, dempingsmateriaal en de uiteindelijke grasmat. Lees meer »

Beschilderde tunnel geopend

7151 In Etzenrade zijn woensdag de muurschilderingen in de tunnel aan de Maastrichterweg onthuld. Wethouder Rens Evers knipte samen met leerlingen van de groepen 7 en 8 van basisschool St. Gertrudis uit Jabeek een lint door. Lees meer »

Restauratie Clemenskerkje bijna klaar

7099 Bij het Clemenskerkje is vrijdag gevierd dat de restauratie bijna klaar is. Wethouder Eric Geurts ontving een aantal direct betrokkenen op het grasveldje bij de kapel op de grens van Brunssum en Onderbanken. Lees meer »

Grote brand legt café in de as

7065 Een grote brand heeft café-restaurant Im Heidestubel aan de Heringsbosch in Schinveld in de as gelegd. De brand werd in de nacht van maandag op dinsdag even voor 2.30 uur ontdekt. Lees meer »

Burgerjaarverslag Brunssum als app

7001 Het burgerjaarverslag van de gemeente Brunssum is voor het eerst verschenen als app voor tablets. De afgelopen 10 jaar werd het jaarverslag in gedrukte vorm uitgebracht. Lees meer »

Kledingsorteercentrum opent in Heerlen

6999 In Heerlen is onlangs een kledingsorteercentrum in gebruik genomen. Bij RD4 zijn zo'n 50 mensen aan de slag gegaan om kleding, die RD4 binnenkrijgt, te sorteren. Lees meer »

CDA-fractievoorzitter bezoekt Brunssum

7028 CDA fractievoorzitter Sybrand van Haersma Buma was vrijdag in Brunssum. Daar bezocht hij het gebied waar straks themapark Nature Wonder World moet komen. Lees meer »

IBA Parkstad start met open oproep

7027 Met de open oproep voor projectvoorstellen is IBA Parkstad nu echt begonnen. Iedereen die wil helpen de toekomst van Parkstad vorm te geven wordt opgeroepen kleine of grote projecten in te dienen die passen binnen de criteria van IBA. (Internationale Bau Ausstellung.) Lees meer »

Kinderraadsvergadering

6975 In Brunssum is maandag een kinderrraadsvergadering gehouden in het gemeentehuis. Scholieren van De Opstap en de Franciscusschool praatten in de raadzaal met elkaar en wethouder Eric Geurts over het thema duurzaamheid. Lees meer »

Grote brand in Koningsbosch

6924 Bij een garage aan de Prinsenbaan in Koningsbosch heeft woensdagmiddag een zeer grote brand gewoed. De brand brak omstreeks 15.15 uur uit in een loods met auto's van het bedrijf. Lees meer »

Tientallen blinden bij Odiliabedevaart

6946 In Sweikhuizen werd zaterdag de jaarlijkse Odiliabedevaart gehouden. Tientallen blinden en slechtzienden uit het hele land kwamen naar het kerkdorpje voor de verering van de heilige Odilia, de patroonheilige van de oogzieken. Lees meer »

Herinneringen aan neergestorte Lancaster

6904 15 juni 1943. Hein Jansen uit Schinveld herinnert het zich als de dag van gisteren. In die nacht van eerste op tweede pinksterdag stortte vlak buiten de dorpskern van Schinveld een Britse Lancaster bommenwerper neer. Lees meer »

LOOpende Zaken: bevrijding en Natres

6727 In september is het 70 jaar geleden dat Zuid-Limburg werd bevrijd. In Brunssum wordt dan een groot bevrijdingsfeest gehouden. In LOOpende Zaken praat Karel van Knippenberg daarover met Bart Vromen uit Brunssum. Lees meer »

Openbare beëdiging trekt veel bekijks

6698 Zo'n 30 nieuwelingen van het Korps Nationale Reserve (Natres) werden zaterdag beëdigd op het Lindeplein in Brunssum. Het is voor het eerst dat deze ceremonie daar werd gehouden. De D-compagnie is sinds kort gehuisvest bij de Navo-basis JFC in Brunssum. Lees meer »

Schinnen start proef met wensbus

6565 Schinnen heeft sinds vrijdag een wensbus op proef. Omdat grote bussen niet altijd efficiënt zijn, wil de provincie maatwerk. Lees meer »

Staatssecretaris bezoekt Brunssum

6580 Staatssecretaris Jetta Klijnsma van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft maandag Brunssum bezocht. Lees meer »

Renovatie landingsbaan Awacs van start

6552 Op de Awacs-basis is een aanvang gemaakt met de renovatie van de start- en landingsbaan. Vanwege de werkzaamheden gaat de basis 4 maanden dicht. Lees meer »

LOOpende Zaken over The Daddies

6549 In deze aflevering van LOOpende Zaken aandacht voor The Daddies. Presentator Paul Versteegen kijkt met Benito Deane terug op het succes van de dansers in het tv-programma Everybody Dance Now. Lees meer »

Dodenherdenking in de regio

6514 Op diverse plaatsen werden zondag de oorlogsslachtoffers herdacht. Dat begon in Brunssum om 16.00 uur met een fly-pass van een Lancaster bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog bij het monument aan de Platanendreef. Lees meer »

Aimee Joosten nieuwe meikoningin

6512 De jonkheid in Schinveld heeft een nieuwe meikoningin: de 17-jarige Aimee Joosten werd zondag bij het gemeentehuis uitgeroepen en daar even later geïnstalleerd. Lees meer »

LOO-tv op pad met burgemeester

6449 LOO-tv is vrijdag met burgemeester Luc Winants van Brunssum op pad geweest tijdens het uitdelen van een aantal Koninklijke Onderscheidingen. Lees meer »

Koningsdag in de regio

6457 Diverse Oranje-verenigingen uit de regio organiseerden zaterdag activiteiten in het kader van de eerste Koningsdag. Lees meer »

Afsluiting sportweek in Brunssum

6437 In Brunssum zijn donderdag de activiteiten rondom de Nationale Sportweek afgesloten. Zo'n 65 scholieren uit Brunssum hebben meegedaan aan een driedaagse triatlon. Lees meer »

Bryan de Kraker wint Rusmanloop

6412 Bryan de Kraker heeft paasmaandag in Oirsbeek de 10 mijl van de Rusmanloop gewonnen. Hij bleef twee deelnemers van Unitas voor. De Kraker traint in Sittard bij het triatlonteam van Bas Diederen. Lees meer »

Eerste wedstrijd cross-skaten in Oirsbeek

6404 In Oirsbeek is maandag voor het eerst een wedstrijd voor cross-skaters verreden. Dat gebeurde tijdens de Peter Rusmanloop. Het evenement is elk jaar op Tweede Paasdag. Lees meer »

Laatste Niet dromen maar doen

6395 In het paasweekend wordt de derde en laatste aflevering van Niet dromen maar doen uitgezonden. Lees meer »

LOOpende Zaken over verzoeningsbeeld

6381 Beeldend kunstenaar Pierre Habets en Aagten-expert Guus Goosens zijn te gast in de 112e aflevering van LOOpende Zaken. Lees meer »

Brunssum op de schop voor glasvezel

6356 In Brunssum is maandag begonnen met de aanleg van de glasvezelkabel. Lees meer »

Gewonde bij ongeluk op L410

6334 Bij een ongeluk op de L410, tussen Schinveld en Gangelt, is een automobilist gewond geraakt. Het ongeluk gebeurde zaterdag even na 17.15 uur. Lees meer »

Philip Langat wint Parelloop Brunssum

6266 Philip Langat heeft zondag in Brunssum de 10 km TOPrun gewonnen. De Keniaan kwam in 28:14 over de finish aan de Lindeplein. Ook plekken 2 en 3 gingen naar Kenianen. Lees meer »

LOOpende Zaken Afl 111

6248 In LOOpende Zaken aandacht voor Gastvrij Schinnen en de start van de aanleg van de Buitenring. Lees meer »

Uitslagen gemeenteraadsverkiezingen

6132 De uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen hebben in de regio geen grote verassingen opgeleverd. Onderbanken was om 22.39 uur als eerste gemeente in Limburg klaar met de volledige uitslag van alle zes stembureaus. Lees meer »

Nieuwe tennisbanen Merkelbeek open

6094 In Merkelbeek is zaterdag het vernieuwde complex van TC Merkelbeek geopend. De openingshandeling werd verricht door wethouder Rodney Swelsen. Hij sloeg het eerste balletje op met de bekende tennissers Jacco Eltingh en Paul Haarhuis. Lees meer »

Politieke debatten op tv en internet

6091 LOO-tv zendt in de komende dagen drie verkiezingsdebatten uit. Lees meer »

Kinderraadsvergadering in Onderbanken

6074 Leerlingen van de groepen 8 van de basisscholen in Onderbanken hebben woensdag een kinderraadsvergadering gehouden. Daarmee wil de plaatselijke VVD de jeugd dichter bij de politiek bringen. Lees meer »

Slachtoffer bij binnenbrand Brunssum

6038 Bij een binnenbrand in Brunssum is zaterdagavond één dode gevallen. Het gaat vermoedelijk om de alleenstaande bewoner van het rijtjeshuis aan de Jupiterstraat. De binnenbrand werd rond 20.00 uur ontdekt door de overburen. Lees meer »

Reportage over askruis en haringhappen

6013 LOO-tv heeft woensdag een reportage gemaakt over aswoensdag en haringhappen. De deken van Schinnen laat zijn licht schijnen over carnaval, Pasen en het askruisje. Lees meer »

Kijk hier nog eens naar de 55e Hoej-geet

5995 In Schinveld werd carnavalsdinsdag de 55e 'Geet mit ee gesjtrikt udder' opgelaten. Alvorens het kartonnen geitenbeest het luchtruim koos volgde eerst de traditionele keuring door carnavalsgroep Julia. Lees meer »

Optocht Brunssum nu online

5984 Carnavalsmaandag trok de grote optocht door het centrum van Brunssum. Veel mensen stonden langs de optochtrouten, op sommige plekken zelfs rijen dik. De optocht werd rechtstreeks door streekomroep LOO-tv op televisie uitgezonden. Lees meer »

Optocht Merkelbeek in beeld

5968 Merkelbeek en omstreken liep zondag uit voor de optocht. Door het voorjaarszonnetje stond er veel publiek langs de kant. Diverse actuele thema's passeerden de revue, zoals de geplande opvang en de gemeenteraadsverkiezingen. Lees meer »

Kinderoptocht Schinveld

5966 Kijk hier naar de kinderoptocht die op carnavalszondag 2 maart 2014 door Schinveld trok. Lees meer »

Carnavalsoptocht Doenrade

5958 Op zaterdag trok de grote optocht van Carnavalsvereniging De Pedaalridders door de straten van Doenrade. Lees meer »

Reportage Blauw Sjuut in de regio

5954 Tijdens de 64e rondgang van de Blauw Sjuut wordt de carnaval in de regio ingeluid. LOO-tv maakte hierover vrijdag een uitgebreide reportage. Lees meer »

Carnavalsverenigingen nemen NIX-spot op

5888 Carnavalsverenigingen uit Onderbanken hebben met LOO-tv een televisiespot opgenomen. Lees meer »

Nieuwe Niet dromen maar doen

5734 LOO-tv zendt komend weekend een nieuwe aflevering uit van Niet dromen maar doen. In het programma komen jongeren aan het woord die bewust met hun toekomst bezig zijn. Lees meer »

Jongerenraadsvergadering

5833 Jongeren van het Romboutscollege hebben woensdag een raadsvergadering gehouden. De jongeren hebben de hele dag kennis gemaakt met de politiek en het gemeentelijk apparaat in Brunssum. Lees meer »

Benefietactie levert scouting 750 euro op

5786 Onder het motto 'Help Scouting De Landgraaf uit de brand', werd zondag een benefietactie gehouden voor de scoutingclub. Dat gebeurde bij het bestuurscentrum aan de Lindeplein in Brunssum. Lees meer »

Oudste inwoner Brunssum 100 jaar

5750 De oudste inwoner van Brunssum, Maria Hermans-Hermsen, is dinsdag 100 jaar geworden. Die bijzondere verjaardag werd gevierd in verzorgingshuis Louise waar de 100-jarige woont. Lees meer »

Contracten getekend in Treebeek

5691 In Treebeek zijn donderdag de contracten getekend voor de bouw van de nieuwe Plusmarkt. En dat heeft meer gevolgen voor de wijk. Lees meer »

Finale PLK 2014 op tv en internet

5641 LOO-tv zendt dit weekend een samenvatting uit van de finale van het Parksjtad Leedjes Konkoer. In het anderhalf uur durend programma ziet en hoort u alle 19 finalisten. Lees meer »

Minister Hennis bezoekt Onderbanken

5646 De minister van Defensie heeft een werkbezoek gebracht aan de gemeente Onderbanken. Lees meer »

Defensieminister op werkbezoek

5644 Minister Jeanine Hennis-Plasschaert is op werkbezoek in Onderbanken. Kijk hieronder naar de beelden van de aankost op het gemeentehuis. Later meer. >> Lees meer »

Inbraak en brandstichting De Landgraaf

5628 De brand die het clubgebouw van Scouting De Landgraaf in Brunssum deels in de as legde is het gevolg van brandstichting na een inbraak. Dat laat de politie weten. Lees meer »

'Zeker dat het een lynx was'

5608 'Ik weet zeker dat ik een lynx gezien heb in de Schinveldse bossen.' Dat zegt Schinveldenaar Arno Ariesen. Hij en zijn vrouw zagen de lynx maandag op nog geen 20 meter afstand. Lees meer »

Wandelroutes Bokkenrijders geopend

5587 In Schinnen zijn vrijdag de vier Bokkenrijders-wandelroutes officieel geopend. Enkele tientallen genodigden waren getuige van een kort toneelstuk waarbij de gruwelheden van de Bokkenrijders in beeld werden gebracht. Lees meer »

LOOpende Zaken Afl. 109

5568 In deze aflevering van LOOpende Zaken: Het project Museum in de school en de vier nieuwe wandelroutes waarin de Bokkenrijders centraal staan. Lees meer »

Aanrijding Boschstraat Brunssum

5488 Een 57-jarige man uit Nieuwenhagen is donderdagmorgen licht gewond geraakt bij een aanrijding in Brunssum. De automobilist draaide op de Boschstraat de parkeerplaats van een garagebedrijf op. Lees meer »

De finalisten van het PLK 2014

5474 De 19 finalisten van het Parksjtad Leedjes Konkoer 2014 zijn bekend. De jury en het publiek heeft de 19 finalisten gekozen uit de 44 deelnemers die meededen aan de voorronde. Lees meer »

Nieuwjaarsduik steeds populairder

5426 Zo'n honderd zwemmers trotseerden Nieuwjaarsdag het koude water van het natuurbad in Brunssum. Het is inmiddels een traditie bij Zwem Vereniging Brunssum om de eerste dag van het jaar te starten met een frisse duik in het water van natuurbad Brunssheim, de voormalige Zeekoelen. Lees meer »

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019