Monument voor Nederlands-Indië onthuld

In het park bij pensioenfonds ABP in Heerlen is donderdag een Indië-monument onthult. Daarmee is de wens van 80.000 Indische Nederlanders in vervulling gegaan.

De onthulling vond plaats op de dag dat het 74 jaar geleden was dat Nederlands-Indië werd bevrijd van de Japanse bezetting ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. Het is de bedoeling om bij het monument jaarlijks de slachtoffers in het voormalig Nederlands-Indië te herdenken.

De Stichting Waringin heeft niet zonder reden gekozen voor het park bij pensioenfonds ABP. Het fonds beheert al sinds de oorlog de uitkeringen van de Indische Nederlanders. Bovendien is het park destijds aangelegd door een uit Jakarta afkomstige ingenieur. In de tijd dat hier in Zuid-Limburg de mijnbouw op gang kwam werd vaak gebruik gemaakt van de kennis die in Indonesië voorhanden was. 

Kijk hier voor een fotoverslag van de onthulling van het Nederlands-Indië-monument >>

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto augustus

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019