25 jaar herder in Fatimaparochie

De Fatimaparochie in Brunssum vierde zondag het feit dat Vincent Goulmy er 25 jaar pastoor is. Een eucharistieviering en receptie waren onderdeel van de feestelijkheden.

De pastoor werd door het kerkbestuur thuis afgehaald en door Drumfanfare Parcifal naar de Fatimakerk begeleid. Daar luisterden zangkoor Cantate en dameskoor Michel samen de mis op.

Goulmy is niet alleen actief in de Fatimaparochie. Hij werd in september 1990 van benoemd als pastoor in de H. Geestparochie in Brunssum Noord. Hij was toen met 28 jaar één van de jongste pastoors. Later werd hij ook nog pastoor in de Brunssumse parochies Rozenkrans en Barbara.

In 2016 werd Goulmy geïnstalleerd als vicaris Missiezaken bij het Bisdom Roermond. Omdat de Brunssumer al jaren actief is voor het missiebureau was hij een goede opvolger van vicaris Storcken.

Kijk hier naar een fotoreportage van het jubileum van pastoor Goumy >>

27393 foto (c) ZO-NWS | Hans van der Haijden

weerfoto november