Oud-inwoner Landgraaf kopstuk Braziliaanse drugsbende

Een 40-jarige oud-inwoner van Landgraaf is in Brazilië opgepakt. Dennis V. wordt gezien als kopstuk van een drugsbende die maandelijks voor zo' n 25 miljoen euro aan drugs naar Europa transporteerde.

Volgens het Algemeen Dagblad werd de man aangehouden in zijn villa in Santana de Parnaiba, net buiten São Paulo. De politie hield het gezin dat sinds een jaar in Brazilië leeft, al maanden lang in de gaten.

Ook de vrouw werd opgepakt omdat ook zij een rol zou spelen in de bende. Zij werd echter vrijgelaten om voor de twee kinderen te zorgen. In totaal zijn zeven mensen tijdens de actie van de politie aangehouden.

Verder werden ook twaalf auto's, een helikopter en twee vliegtuigen in beslag genomen. In de woning werden ook acht dure horloges en ruim een ton aan contanten aangetroffen. 

Volgens zijn advocaat is Dennis een hardwerkende zakenman die een bedrijf in de telecom heeft. "Naast dat hij één van de verdachten goed zou kennen heeft hij niets te maken met de handel in drugs", zegt de advocaat.

 

foto © ZO-NWS | foto Policia Civil

weerfoto augustus

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019