Raadsvergadering Beekdaelen: Videobellen goede oplossing

Het beeldbellen via Microsoft Teams werd donderdag ingeschakeld om de commissievergadering door te laten gaan in de gemeente Beekdaelen. Op die manier zullen de komende tijd ook de raadsvergaderingen ingevuld worden.

 

Dat laat raadsgriffier Bibian van der Wijst weten aan ZO-NWS. "Zo hoeven raadsleden niet onnodig naar het raadhuis."

Tijdens de vergadering zijn telkens maar vier raadsleden te zien. Een raadslid komt in beeld zodra hij of zij spreekt. Donderdag werd voor het eerst op deze manier vergaderd door de gemeente. "Het is even wennen, maar we moesten snel een besluit nemen om op deze manier te vergaderen. We hebben niemand kunnen instrueren en hebben per agendapunt woordvoerders aangewezen om de vergadering zo goed mogelijk te laten verlopen", zegt Van der Wijst.

Volgens de raadsgriffier zijn alle raadsleden tevreden met het alternatief. "Iedereen vindt het een redelijk goede oplossing, al hopen we snel weer terug te kunnen naar de raadszaal. Tot die tijd wordt er op deze manier vergadert."

De noodwet verplicht de gemeente om de burger ook deze vergadering te kunnen laten volgen. ZO-NWS zendt ook deze ‘videovergaderingen’ van Beekdaelen live uit op tv en op onze Facebookpagina.

De eerstvolgende raadsvergadering is 14 april om 19.00 uur.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019