VIDEO: Overkapping Openluchttheater in oktober klaar

De overkapping van het Openluchttheater Brunssum is naar verwachting in oktober af. Dat zegt wethouder Hugo Janssen donderdag tegen ZO-NWS.

Op dit moment ligt de bouw van de "lang gekoesterde wens van de gemeenteraad en de inwoners van Brunssum", stop door de problematieken die het coronavirus met zich meebrengt. "Het streven is om eind september, begin oktober klaar te zijn met de verbouwing aan het Openluchttheater", laat de wethouder weten.

De toevoeging om het theater weersonafhankelijk te maken, had eigenlijk klaar moeten zijn voor de start van de Parade in Brunssum. Door die tijdsdruk vielen de kosten van het project hoger uit. De extra kosten bedragen 58.800 euro. "Dit komt doordat de prijs van staal is gestegen in de tijd tussen aanbesteden en daadwerkelijke gunning", vertelt Janssen. Uiteindelijk viel de tijdsdruk weg, maar door het coronavirus loopt het bouwproject alsnog vertraging op.


"Na de verbouwing is het openlichttheater niet alleen van meerwaarde voor het Vijverpark, maar een absolute verrijking voor heel Brunssum. De overkapping zal aansluiten bij het groen van het park. De pilaren worden bruin, waardoor die op bomen lijken. We kunnen hier straks in van het prille voorjaar tot in late najaar evenementen organiseren", zo verheugt de wethouder zich.

 

Nog iemand die uitzinnig is met de komst van de overkapping is Elise Didden. Zij organiseert jaarlijks vier a vijf grote kindershows. Daarbij zijn honderden kinderen aanwezig. "Nu hoeven we niet meer op buienradar.nl te kijken", zegt de eigenares van Party 4 Kidz. "Bij te warm of slecht weer moesten we altijd uitwijken naar de Brikke Oave. Dat hoeft straks niet meer. Daarnaast is het vooral fijn dat niet alleen de toeschouwers droog zitten, maar ook de toneelspelers droog hun rol kunnen vervullen."

 


Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto juni

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019