D66 Beekdaelen: recreatieve fietsroutes opknappen

De Gemeente Beekdaelen moet achterstallig onderhoud aan recreatieve fietsroutes aanpakken. Daartoe heeft D66 in de gemeenteraad van Beekdaelen een motie ingediend in de raadsvergadering.

De motie kon echter niet op een meerderheid rekenen.

Volgens raadslid Rodney Swelsen zijn sommige fietsroutes kwalitatief zo slecht dat sprake is van gevaarlijke situaties. Hij noemt het fietspad van de Heringsweg door de Schinveldse bossen als voorbeeld. Daar is het asfalt door wortelopdruk omhoog gekomen. De gemeente heeft er borden geplaatst om fietsers te wijzen op de gevaarlijke verkeerssituatie.

"Het college hanteert een sober kwaliteitsniveau van wegen. Dat is onwenselijk voor onze recreatieve infrastructuur indien wij ons willen profileren als fietsvriendelijke gemeente", zegt Swelsen. Het raadslid roept in de motie het college op om de kwaliteit van de recreatieve routes te inventariseren en eventueel maatregelen te nemen.

 

weerfoto oktober

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019