Beekdaelen uitgeroepen tot Fairtrade gemeente

In december is de gemeente Beekdaelen officieel uitgeroepen tot Fairtrade gemeente. Wethouder Jos Timmermans nam de titel in ontvangst tijdens een bijzondere bijeenkomst in Culemborg.

De fusiegemeente is de zesde gemeente in Limburg die de titel Fairtrade mag voeren. Eerder werden onder andere Heerlen en Sittard-Geleen uitgeroepen tot Fairtrade gemeente. Ook de gemeenteraad van Brunssum vindt dat de gemeente het predicaat verdiend. 

De titel Fairtrade Gemeente geeft aan dat in een gemeente winkels, horeca, bedrijven, organisaties, inwoners en de lokale overheid samen werken aan meer eerlijke handel.

Om de titel te krijgen moeten gemeenten aan diverse criteria voldoen. Eén van die criteria is dat ook op het gemeentehuis fairtrade producten worden aangeboden. Dat kan in de vorm van fairtrade koffie en thee. Daarnaast stimuleert de gemeente Beekdaelen ook biologische - en streekproducten.

Ook maatschappelijke organisaties en bedrijven moeten fairtrade producten gaan gebruiken.

 

Weerfoto januari

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019