Verdachte bekent drie moorden

De van drie moorden verdachte Thijs Hermans uit Brunssum heeft bekend op 4 mei en 7 mei drie mensen te hebben doodgestoken. Hij zou dat hebben gedaan omdat hij in een psychose verkeerde.

Hij kreeg hiervoor "opdrachten in zijn hoofd", zo verklaarde hij tijdens een eerste zitting deze zaak bij de rechtbank in Maastricht. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) kreeg Thijs opdrachten om twee personen te vermoorden omdat anders zijn familie gedood zou worden.

De 27-jarige man uit Brunssum wordt verdacht van drie moorden in mei van dit jaar, één in Den Haag en twee op de Brunssummerheide. Tegen de rechters zei de verdachte spijt te hebben van zijn daad. "Ik wil tegen nabestaanden zeggen dat het me verschrikkelijk spijt. Ik weet dat het heel veel pijn doet."

Het OM zegt overvloedig bewijs aan DNA-sporen te hebben tegen de verdachte. Bovendien blijken er meerdere getuigen te zijn geweest die hem hadden gezien op de twee plaatsen delict. Ook is in zijn woning een aantal messen gevonden. Op eentje is DNA van een slachtoffer gevonden. Het OM weet nog steeds niet wat het motief is geweest om de drie moorden te plegen, geeft persofficier van justitie Resi Peters aan.

De rechtszaak gaat op 4 november verder.

 

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

weerfoto augustus

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019