Inhoudelijk proces Jos Brech uitgesteld om corona

De voor mei geplande inhoudelijke behandeling van het proces tegen Jos Brech in de zaak Nicky Verstappen is uitgesteld. Dat heeft de rechtbank in Maastricht besloten naar aanleiding van de coronacrisis. 

 

Aanvankelijk was de bedoeling dat het inhoudelijk proces tegen Jos Brech uit Simpelveld op 6 mei zou gaan beginnen en daarna meerdere dagen zou duren, maar hier ziet de Maastrichtse rechtbank van af. "De maatregelen in verband met het coronavirus zijn in ieder geval tot en met 28 april van kracht', laat de rechtbank weten. 

'Wij verwachten dat ook na deze datum er diverse maatregelen blijven gelden die direct van invloed zijn op de manier waarop rechtszaken kunnen worden behandeld'. Jos Brech wordt verdacht van het ontvoeren, seksueel misbruiken en wurgen van Nicky Verstappen uit Heibloem op de Brunssummerheide in de zomer van 1998.

Op 6 mei zal er wel een tussentijdse pro forma-zitting plaatsvinden in deze zaak. Het inhoudelijk proces zal naar verwachting pas in september/oktober worden gehouden. Hier moet de rechtbank echter nog een beslissing over nemen. 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019