Koninklijk tintje bij proclamatie

De proclamatie van CV Het Tiende Riek uit Wijnandsrade kreeg donderdag een koninklijk tintje. Naast dat Demi Hofman werd uitgeroepen als prinses was er ook een koninklijke onderscheiding voor Anja Vermeeren.

De carnavalsvereniging uit Wijnandsrade is een bijzondere carnavalsvereniging voor mensen met een beperking. Anja is één van de initiatiefnemers van de vereniging die sinds 2010 bestaat. Ook Anja had een gehandicapte zoon en vond destijds dat er ook iets gedaan moest voor deze groep mensen. Hoewel haar zoon in 2015 overleden is bleef zij het werk voor de vereniging voortzetten. Anja staat al meer dan 25 jaar klaar voor de mensen om haar heen en is naar Wijnandsrade gekomen om daar voor haar zieken vriendin te zorgen.

In café I Gen Dörp in Wijnandsrade werd donderdag de elfde heerser van de vereniging uitgeroepen. Reden genoeg voor burgemeester Eric Geurts om de kartrekster te verrassen met een koninklijke onderscheiding.

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

Weerfoto januari