Haan en kruis terug op kerk in Schinnen

Vrijdag werd de grootschalige renovatie van de Dionysiuskerk in Schinnen officieel afgerond. Dat gebeurde met het terugplaatsen van het kruis en de haan op de toren van de kerk.

In de afgelopen maanden werden vooral veel onzichtbare zaken aangepakt. Meest in het oog springend is het herstel van de kleine toren op het dak van de kerk en de dakgoten. Daarnaast werd ook de muur die rond de kerk staat onder handen genomen. Die muur was op sommige plaatsen zo slecht dat deze delen vervangen moesten worden. In de renovatieplannen van de kerk werden ook meteen de uitbreiding van het kerkhof en het pad richting de Mariakapel op de nabij gelegen Krekelberg mee genomen. 

In totaal werden de kosten van de renovatie geschat op 1,1 miljoen. De provincie droeg 550.000 euro bij en de gemeente betaalde bijna 200.000 euro. De rest moest het bisdom en de parochie zelf ophoesten. De restauratie is afgesloten met een klein tekort van enkele tienduizenden euro's.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019