Laatste nieuws

Traumaheli in Hoensbroek: bestuurder quad zwaargewond

Traumaheli in Hoensbroek: bestuurder quad zwaargewond

Een bestuurder van een quad is woensdagmiddag in Hoensbroek zwaargewond geraakt bij een ongeluk. Daarbij is een Duitse traumahelikopter opgeroepen. Lees meer »

Kindcentrum Amstenrade stap dichterbij

Kindcentrum Amstenrade stap dichterbij

Een vijftigjarige man uit Maastricht wordt door justitie in Limburg verdacht van het plegen van een moord in Geleen, in december vorig jaar. De verdachte is woensdag opgepakt en zit vast. Lees meer »

Nieuwe donorwet van start

Nieuwe donorwet van start

Vanaf vandaag gaat de nieuwe donorwet in. Meer dan de helft van de volwassen Nederlanders heeft zijn keuze al ingevuld. Op 28 juni stonden er ruim 7,3 miljoen mensen in het register, waarvan bijna 499.000 Limburgers. Lees meer »

Mijnwater verwarmt bestaande woningen Wonen Zuid

Mijnwater verwarmt bestaande woningen Wonen Zuid

De flatwoningen aan de Tacitus-en Marcellusstraat in Heerlen worden vanaf woensdag verwarmd met mijnwaterenergie. Deze duurzame vorm van energie wordt gebruikt voor de verwarming van de woningen en het water. Lees meer »

Geen DNA-sporen gevonden op anonieme brief moord Kerkrade

30047

Op een anonieme brief die eerder is opgedoken in de zaak van de moord op Marleen Rütten (62) uit Kerkrade zijn geen bruikbare DNA-sporen gevonden tijdens specialistisch onderzoek door The Maastricht Forensic Institute (TMFI). Dat zegt Bas Janssen, advocaat van moordverdachte Guus J., tegen ZO-NWS. 

Lees meer »

Advocaat topcrimineel Peter van D. eist duidelijkheid van OM in brief

30046

Arthur Vonken, advocaat van topcrimineel Peter van D. uit Schinveld, heeft in een brief aan het Openbaar Ministerie (OM) om duidelijkheid en uitleg gevraagd omtrent een lopend onderzoek naar de drugsbaron. Dat blijkt uit het betreffende schrijven, ingezien door ZO-NWS.

Lees meer »

Nieuwkomers bij eerste training Roda JC met publiek

30043

Rein van Duijnhoven is bij Roda JC aangesteld als nieuwe keeperstrainer. Daarnaast zag Livio Milts zijn contract met twee seizoenen uitgebreid. Dat werd woensdag duidelijk tijdens de eerste training van het nieuwe seizoen.

Lees meer »

Kerstevenement moet het doen met 35.000 euro

29823

De gemeenteraad van Brunssum trekt maximaal 35.000 euro uit voor het jaarlijkse kerstevenement. Daar ging woensdagavond een lange discussie aan vooraf.

Lees meer »

Gemeenteraad Kerkrade akkoord met huurverlaging voor Roda JC

30042

De gemeenteraad van Kerkrade is woensdagavond met een raadsmeerderheid akkoord gegaan met het verzoek van Roda JC voor een huurverlaging/-opschorting voor het Parkstad Limburg Stadion. 

Lees meer »

Uitgestelde lintjesregen krijgt vrijdag vervolg

30041

De gedecoreerden die bij de lintjesregen een koninklijke onderscheiding zouden krijgen, ontvangen die komende vrijdag alsnog. Vanwege de coronacrisis kon de traditionele lintjesregen op 24 april niet doorgaan.

Lees meer »

Raad Brunssum akkoord met starterslening

30040

Nieuwkomers op de woningmarkt in Brunssum kunnen via de gemeente een starterslening aanvragen. Voor een woning van maximaal 173.000 euro kan een gemeentelijke lening worden aangevraagd.

Lees meer »

LIVEBLOG: Raad Kerkrade beslist over huurverlaging Roda JC

30011

De gemeenteraad van Kerkrade beslist woensdagavond over de door Roda JC gevraagde huurverlaging/opschorting naar 250.000 euro voor het Parkstad Limburg Stadion. 

Lees meer »

19-jarige jongen uit Arensgenhout vermist

30039

In Arensgenhout bij Hulsberg, wordt de 19 jarige Jelle Banens vermist. Hij wordt sinds zondagavond vermist nadat hij was weggelopen uit een jeugdzorginstelling in Groesbeek.

Lees meer »

VIDEO: Feestelijke heropening SnowWorld

30037

SnowWorld in Landgraaf is woensdagochtend door burgemeester Raymond Vlecken en ceo Wim Hubrechtsen heropend.  Lees meer »

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019