Zuid-Limburgs monument voor oorlogsslachtoffers Nederlands-Indië

26572

Met de onthulling van het Indië-monument gaat de wens van 80.000 Indische Nederlanders in vervulling. Het monument wordt op donderdag 15 augustus om 14.00 uur onthuld in de Ingenieur Dinger-tuin in Heerlen.

Het is dan precies 74 jaar geleden dat Nederlands-Indië werd bevrijd van de Japanse bezetting. De Stichting Waringin heeft niet zonder reden gekozen voor het park dat is aangelegd op het terrein van pensioenfonds ABP. Het fonds beheert al sinds de oorlog de uitkeringen van de Indische Nederlanders.

Het is de bedoeling om bij het monument jaarlijks de slachtoffers te herdenken van de Japanse bezetting ten tijde van de Tweede Wereldoorlog in het voormalig Nederlands-Indië.

Het op Indië gebaseerde park is aangelegd door mijningenieur Dinger. De ingenieur kwam vanuit Jakarta naar Zuid-Limburg om hier zijn kennis over de mijnbouw te delen toen in deze regio de mijnen werden opgestart.

 

weerfoto augustus

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019