Zondag 24 juni wielerronde in Brunssum

22454

Zondag 24 juni staat Brunssum in het teken van de jaarlijkse wielerronde. Nieuwelingen, beloften, elite zonder contract en amateurs A rijden dan hun rondjes door het centrum.

Start en finish zijn op het Lindeplein. Het parcours gaat dwars door het centrum en loopt van het Lindeplein naar de Haansberg en via de Hokkelenberg terug naar het Lindeplein. De renners krijgen twee beklimmingen voor hun kiezen, de Sweelinckstraat en de Haansberg.

De ronde maakt deel uit van het Mabs 4.0 Euregioklassement, waardoor er veel renners uit eigen land en de omringende landen aan de start verschijnen. 

Om 11.30 uur wordt het startschot gegeven voor de Nieuwelingen. Ze rijden 47 kilometer met dertien keer de beklimming van de Haansberg. Om 13.00 uur starten de junioren. Deze ‘lichting van de toekomst’ krijgt een afstand van 75 kilometer voor de wielen met 24 beklimmingen van de Haansberg.

Na de koers van de junioren begint om 14.45 uur de ronde voor Elite zonder Contract, Beloften en Amateurs A. Volgens de organisatie wacht een drie uur durende wedstrijd vol spanning en spektakel omdat meerdere toppers aan de start verschijnen. 

Vanwege de wielerronde is die zondag een aantal wegen in het centrum van Brunssum afgesloten. Informatie over het parcours en de wedstrijd is te vinden op www.wielercomitebrunssum.com

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019