Zaalkampioenschap voor HNC

Hockeyclub Nuth heeft op het laatste moment het zaalkampioenschap weten binnen te slepen. De dames van het MB1-team wist op spectaculaire wijze de titel in de derde klasse te behalen.

Tijdens de laatste twee wedstrijden van de competitie moesten de meiden alles uit de kast halen. Zij moesten aantreden tegen de nummer twee en nummer één van de ranglijst. Bovendien moesten de dames beide wedstrijden winnen om met de titel naar huis te gaan.

In de eerste wedstrijd tegen Concordia uit Roermond begon de ploeg uit Nuth onzeker. Na rust werd de 2-2 gelijkspel omgetoverd tot een 7-3 overwinning voor HCN.

De tweede wedstrijd bleek al snel geen makkelijke te worden. Pas na rust wisten te dames uit Nuth te profiteren van een strafcorner. Uiteindelijk werd het 2-0 tegen Cranendonck en daarmee was de titel een feit.