Workshops IKL over vliegend hert

22140

Het IKL houdt workshops, een lezing en excusie over het vliegend hert, Nederlands grootste kever. Die komt maar op een paar plaatsen voor in Limburg, waaronder Jabeek en Schinnen.

De lezing is bedoeld om meer aandacht te vragen voor deze bedreigde diersoort. Het vliegend hert is de grootste kever van Nederland, waarvan de mannetjes wel tot 8 centimeter groot kunnen worden.

Ze zijn herkenbaar aan de grote kaken die doen denken aan het gewei van een hert. Aan het leven van het vliegend hert zitten echter nog veel meer opmerkelijke aspecten. De levenswijze van de dieren maakt dat de soort zich maar moeilijk kan aanpassen aan de veranderde inrichting en beheer van het landschap. Hierdoor zijn vliegende herten op veel plaatsen verdwenen en is de soort inmiddels in geheel Noord-West Europa bedreigd.

De workshops vinden plaats op de locaties waar het vliegend hert voorkomt. Voorafgaand is er op 24 mei bij IKL in Nieuwstadt een startbijeenkomst. In een lezing worden de levenswijze en de verspreiding van het vliegend hert met veel beeldmateriaal toegelicht.

Aanmelden is verplicht en kan via www.buitenkrachtlimburg.nl of een e-mail naar [email protected].

 

22139 Het vliegend hert. foto (c) LOO-tv | Rob Geraeds (IKL)

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019