Woensdag stille tocht voor Fthawth

27127

In Brunssum is woensdagavond een stille tocht voor Fthawth. Het 5-jarige meisje overleed afgelopen week aan de gevolgen van een brand in haar woning aan de Margrietstraat in Brunssum.

De stille tocht vertrekt om 19.00 uur bij het bestuurscentrum aan het Lindeplein. Vervolgens gaat het via de parkeerplaats van de school naar het skatepark. Daar worden bloemen neergelegd en is er een toespraak. Zanger Martin Hurkens zingt er enkele liedjes. De organisatie vraagt of mensen die de meelopen een witte roos willen meenemen maar geen kaarsen.

Donderdagavond is er om 17.00 uur, onder voorbehoud, in de Gregoriuskerk een herdenkingsdienst. Mocht het lichaam van Fthawth dan nog niet in Nederland zijn, dan wordt de dienst verplaatst.

Daarna wordt het stoffelijk overschot overgebracht naar Eritrea om daar te worden begraven.

 

weerfoto oktober

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019