Werkstraffen geëist wegens mishandeling Fortuna-supporter

30912

Tegen vijf supporters van SC Heerenveen zijn voor de rechtbank werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen geëist. Ze worden ervan verdacht op 31 augustus 2019 een fan van Fortuna Sittard zwaar mishandeld te hebben.

Hen wordt poging doodslag, diefstal met geweld van een GSM en een poging diefstal met geweld van Fortuna Sittard attributen ten laste gelegd.

De Fortuna-fan werd zonder dat daartoe aanleiding bestond plotseling aangevallen door de vijf SC Heerenveen supporters.  Het slachtoffer werd tegen de grond gewerkt en vervolgens meermalen geschopt  en geslagen. Getuigen ondersteunen de verklaring van het slachtoffer.

De Heerenveen-supporters wilden op die manier vlaggen van Fortuna Sittard bemachtigen, want attributen van fanclubs van tegenpartijen worden gezien als ware trofeeën als ze worden afgenomen van deze fans.

De officier eiste tegen twee minderjarigen een werkstraf van 150 uur en zes maanden jeugddetentie voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. De drie jongvolwassenen hoorden tijdens de besloten jeugdzitting 200 uur werkstraf en een voorwaardelijke gevangenisstraf van tien maanden tegen zich eisen, eveneens met een proeftijd van twee jaar.

De rechtbank doet in alle zaken uitspraak op 24 september. 

 

weerfoto september

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019