Werkpaarden vaker ingezet voor natuurbeheer

21096

Natuurmonumenten gaat meer gebruik maken van werkpaarden voor onderhoud van de natuur. De paarden zijn vooral handig voor het uitslepen van bomen op lastig te bereiken plekken.

Ook voor het egaliseren van de men- en ruiterroutes kunnen ze ingezet worden. Afgelopen weekend waren de paarden al actief op de Brunssummerheide. Toen werden enkele boombeelden geplaatst en werden bomen uitgesleept. “De inzet van echte paardenkracht is een aanvulling op het reguliere beheerwerk, maar kan dit nooit vervangen”, zegt boswachter Niki Jasper.

Het is bovendien een spectaculair gezicht voor bezoekers van de Brunssummerheide en er wordt een oud ambacht mee in leven gehouden. Voor dat laatste heeft een vriendengroep van eigenaren van trekpaarden de Groene PK's opgericht. Het doel is om zoveel mogelijk kennis en kunde van de inzet van trekpaarden in land- en bosbouw te behouden.

 

21095

foto © LOO-tv | Natuurmonumenten

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019