Wegenbelasting ook in Limburg licht omhoog

24722 Ook voor de Limburgse automobilisten gaat de wegenbelasting enkele euro's stijgen. De provincie volgt daarbij de lijn van de andere Nederlandse provincies.

Dat blijkt uit de cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Wie in 2019 met de auto de weg op gaat is voor een benzineauto gemiddeld vier euro meer kwijt en voor een diesel zo'n 12 euro.

De provincie Zeeland loopt een beetje uit de rij want daar zijn de inwoners 20 tot 32 euro meer kwijt aan de wegenbelasting.

Deze belasting bestaat uit twee gedeelten. Eén deel wordt door het Rijk bepaald en gaat dan ook naar de schatkist in Den Haag. De opcenten is het deel van de wegenbelasting dat door de provincie bepaald wordt.

De opcenten zorgen dat de provincie dit jaar zo'n 106,9 miljoen euro binnen krijgt. Dat is ongeveer 1,7 miljoen meer dan in het afgelopen jaar.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019