'Weer meer overlast van vliegen'

23837 De vliegenplaag in Brunssum lijkt nog niet voorbij te zijn. Actievoerder Piet Drenth uit Brunssum heeft opnieuw tientallen klachten binnengekregen.

Bij de gemeente Brunssum heerst volgens de Limburgse krant het beeld dat de overlast is afgenomen en dat het aantal klachten op één hand te tellen is.

De Brunssumse woonwijken Schuttersveld, Egge en bedrijven en woningen rond industriegebied de Ganzepool gingen deze zomer gebukt onder de vliegenoverlast. De vliegen kwamen van het bedrijf TpD Recycling dat plastic afval op een buitenterrein opsloeg. Omdat er vaak ook nog etensresten in het afval zaten was het een ideale broedplaats voor vliegen. Nu wordt de plastic elders in een loods opgeslagen en is de situatie verbeterd.

Drenth vindt dat de gemeente moet gaan kijken waar de nieuwe overlast vandaan komt en er iets tegen gaat ondernemen.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019