VV De Leeuw degradeert in jubileumweekend

VV De Leeuw uit Brunssum had zich wel een beter einde van het feestweekend kunnen bedenken. De Brunssummers verloren kansloos in Geleen en daarmee is de degradatie een feit.

Na twee seizoenen in de derde klasse is de Brunssumse ploeg weer terug in de vierde klasse. Het verblijf van de Leeuw hing voor de wedstrijd al aan een zijden draadje. De Brunssummers moesten winnen van Lindenheuvel Heidebloem Combinatie en daarnaast moest Spaubeek ook nog eens verliezen.

Aan het begin van de wedstrijd kreeg de Brunssumse ploeg ruimschoots de ruimte voor een stunt. Maar de ploeg liet drie kansen liggen en het was Geleen dat de openingstreffer maakte. Daarna was de weerstand van VV De Leeuw gebroken en volgden er nog vijf doelpunten.

De voetbalclub kan wel terugkijken op een geslaagd jubileumfeest. De grootste club van Brunssum vierde het afgelopen weekend het 75-jarig bestaan.