Vrijspraak in plaats van 12 jaar cel

28707

De rechter heeft Djafer Pala L. vrijgesproken van een moordpoging in een loods aan de Weggebekker in Heerlen. Justitie had twee weken geleden nog twaalf jaar cel geëist voor de schoten op de 32-jarige Sjakir R.

Ook de tweede hoofdverdachte Sarmad Al A. komt er met vijf jaar duidelijk beter vanaf dan de twaalf jaar die het OM gerechtvaardigd vond. Dat de straffen een stuk lager uitvallen komt volgens dagblad De Limburger voornamelijk omdat de rechter beslist heeft dat de uitspraak van het slachtoffer niet gebruikt mag worden. Hierdoor kan niet bewezen worden dat Djafer geschoten heeft. Voor de rechter staat wel vast dat Sarmad en de derde verdachte Yilmaz K. geschoten hebben. Daarom moeten beide mannen vijf jaar de cel in.

Justitie oordeelde eerder nog dat er te weinig bewijs was tegen de derde verdachte die niet in de loods was tijdens de schietpartij. Ook het slachtoffer liet weten de man niet te kennen. De schietpartij was het gevolg van een onenigheid over een lading drugs die verdwenen waren. 

Tijdens het behandelen van de rechtszaak ging het slachtoffer nog door het lint en gooide de Somaliër een stoel naar de verdachte.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019