Vragen over schrappen hulp aan verenigingen

GroenLinks in de gemeenteraad van Beekdaelen vindt dat lokale verenigingen vooralsnog gesteund moeten blijven. Aanleiding is de noodkreet van het Jongeren Initiatief Schinnen dat te horen heeft gekregen dat ze niet meer op hand en spandiensten van de gemeente hoeft te rekenen.

Ook andere verenigingen, zoals Sjilvend Rock(t), hebben via een telefoontje te horen gekregen dat ze niet meer op hulp hoeven te rekenen.

Volgens Clasina Debets, raadslid en fractievoorzitter van GroenLinks, is er in Beekdaelen hierover nog geen nieuw beleid. Daarom geldt volgens haar het bestaande beleid van Onderbanken, Nuth en Schinnen ten aanzien van steun aan verenigingen. Ze heeft daarover vragen gesteld aan het college.

Met name de manier van communiceren richting de verenigingen had volgens Debets anders gemoeten.