Voorzitter Bron van Brunsham draagt stokje over

De Historische Bron van Brunsham heeft een nieuwe voorzitter. Na bijna 30 jaar gaf Theo Raets de voorzittershamer over aan interim-voorzitter Jeu Borger.

Theo Raets is nu 91 jaar en doet daarom een stapje terug. Bron van Brunsham werd in 1976 opgericht met als doel om het cultureel erfgoed van Brunssum te bewaren en de bevorderen. Later is de heemkundevereniging, met een veel bredere taak, voortgekomen uit deze stichting. Maar Bron van Brunsham is blijven bestaan.

Nu wordt gekeken hoe een toekomstbestendige structuur voor deze stichting kan worden opgezet.

De voorzitter van de heemkundevereniging, Jos Knubben, roemde Raets als een bevlogen historicus. Daarnaast heeft hij zich ook altijd verdienstelijk gemaakt op cultureel en maatschappelijk gebied.

24990 foto © ZO-NWS | Marco Arets