Voorzichtiger met openen deur

22177 De meeste mensen zijn 's avonds een stuk voorzichtiger met het openen van de voordeur. In veel gevallen wordt de deur als het donker is helemaal niet meer geopend.

Volgens Coen Staal, voorzitter van de Nationale Inbraakpreventie Weken, is goede buitenverlichting een mooie aanvulling op goede sloten en alarmsystemen. Inbrekers werken nu eenmaal liever in het donker.

Uit navraag blijkt dat ongeveer 66 procent van de geplaatste verlichting zogenaamde slimme verlichting is. Deze verlichting werk op een bewegings- of lichtsensor of maakt gebruik van een timer. Tegenwoordig wordt ook verlichting gemonteerd die via een app aan te sturen is. 

Een andere manier om erachter te komen of men wel of niet de deur moet openen is een deurspion of een videocamera. Volgens de experts is het ook niet slim om waardevolle zaken zoals sleutels of handtassen in het zicht te laten liggen.

Kijk voor meer tips of de InbraakPreventieCheck op www.inbraakmislukt.nl

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019