Voerverbod om duivenoverlast in Heerlen

29556

De gemeente Heerlen wil de overlast van duiven in de stad beperken. Zo denkt de gemeente onder andere aan een voerverbod in het stadscentrum.

De gemeente sprak eerder al met personen om de vogels niet meer te voeren, maar zij geven geen gehoor aan het advies van de gemeente.

Een andere mogelijkheid is het spannen van draden boven etalages, zodat de vogels zich daar niet kunnen nestelen. In een reactie van wethouder Claessens aan de Limburger is het niet de bedoeling dat mensen of kinderen die incidenteel een stukje brood aan de vogels geeft, op de bon geslingerd worden.

Het zijn overigens niet alleen duiven die voor overlast zorgen. Ook kraaien en roeken plunderen regelmatig prullenbakken op zoek naar een goede maaltijd.

Weerfoto mei

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019