Vijf zittingsdagen zonder publiek in zaak Thijs H.

29548

De rechtbank in Maastricht heeft vijf zittingsdagen uitgetrokken voor de drievoudige moordzaak van Thijs H.. Publiek is vanwege de coronamaatregelen niet welkom tijdens deze zittingen.

Volgens het Openbaar Ministerie is het onderzoek bijna afgerond en kan de inhoudelijke behandeling op 22 juni van start gaan.

De 28-jarige Thijs H. wordt verdacht van het doodsteken van een 55-jarige vrouw in Den Haag op 4 mei vorig jaar. Enkele dagen later werden op de Brunssummerheide nog een man en een vrouw neergestoken door H.. Geen van de personen kende elkaar. De enige overeenkomst tussen de slachtoffers is dat zij allen met hun hond aan het wandelen waren.

De Brunssumer heeft bekend de drie wandelaars doodgestoken te hebben. Hij zou onder invloed van een psychose zijn geweest. Ook het Pieterbaan Centrum gaat uit van een psychotische ontregeling en adviseerd dan ook tbs met dwangverpleging. Het OM liet echter al tijdens eerdere zittingen weten van mening te zijn dat H. zijn psychose voorspeelt. Dat zou onder andere blijken uit leugens tijdens de eerste politieverhoren en zoektermen die op de computer van H. aangetroffen zijn. 

Op 9 juni wordt tijdens een pro forma zaak de laatste ontwikkelingen van het onderzoek besproken. Dan zal duidelijk worden of de inhoudelijke behandeling later die maand van start kan gaan.

Weerfoto mei   

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019