VIDEO: Diamanten bruidspaar: 'Als Corona uit de lucht is, maken we een groot feest'

In een zonovergoten Heugerstraat in Brunssum werden Jo en Mia van der Velden, ter ere van een diamanten huwelijk, dinsdagochtend getrakteerd op een straatconcert.

Ingredi├źnten: een toetsenist met zijn instrument, een gouden keel uit het kerkkoor, buurtgenoten die op gepaste afstand meezingen en de barmhartige familie die ondanks alle beperkingen deze grote verrassing op touw zette.

Kleindochter Marina nam samen met haar moeder het initiatief. "Opa en oma hadden dit groots willen vieren, maar door het coronavirus is dat niet mogelijk. We hebben met de gemeente overlegt wat wel en niet verantwoord is bij het verrassen van opa en oma, want 60 jaar getrouwd zijn laat je niet onopgemerkt voorbij gaan", stelt de kleindochter. Onder toeziend oog van twee boa geniet het diamanten bruidspaar met volle teugen van de verrassing. "Normaal huil ik als ik verdrietig ben, maar nu huil ik omdat ik gelukkig ben", zegt Mia van der Velden na de verrassing. "Hier had ik nooit van durven dromen. Wat dat betreft zijn we uitverkorenen."

Traditiegetrouw gaat de burgemeester op bezoek bij diamanten bruidsparen om ze te feliciteren. Vanwege het coronavirus heeft de gemeente ervoor gekozen om deze gelegenheden te schrappen uit de agenda. "Jo en Mia horen tot de risicogroep en die mogen niet door ons bezocht worden. Ik vind het heel erg jammer dat ik het diamanten bruidspaar niet persoonlijk kan feliciteren. Ook voor een burgemeester zijn deze gelegenheden de krenten in de pap", laat Van der Rijt weten. Het bruidspaar kan onder meer een bos bloemen en een uitnodiging voor het Gouden Paren Concert verwachten.

"En als het coronavirus uit de lucht is, maken we er alsnog een mooi feest van", besluit Mia.

Bekijk je dit bericht via de ZO-NWS app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.

Weerfoto mei

┬ę ZO-NWS   2019