Vervallen monumentale hoeve wordt opgeknapt

23133

Een in verval geraakte monumentale hoeve aan de Dorpsstraat in Bingelrade wordt opgeknapt. Tijdens Open Monumentendag op 8 en 9 september wordt de hoeve opengesteld voor publiek.

De vervallen boerderij op de hoek met de Kruisstraat en de Geerstraat is onlangs verkocht. "Wij zijn vanuit de randstad met onze drie kleine kinderen naar Bingelrade verhuisd omdat wij landelijker wilden wonen. Deze hoeve kwam op ons pad en we hebben besloten dit in eigen beheer (en voornamelijk zelf) te restaureren", laten de nieuwe eigenaren trots weten. Aan de restauratie wordt door de gemeente en provincie medewerking verleend.

Tijdens de Open Monumentendag geven de nieuwe eigenaren tekst en uitleg over de restauratie en de geschiedenis achter de voormalige boerderij. Volgens de eigenaren is dat bijzonder omdat het niet vaak voor komt dat een rijksmonument in deze staat te bezichtigen is.

 

23132

De vervallen monumentale hoeve aan de Dorpsstraat in Bingelrade.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019