Versterking op het middenveld voor Fortuna

Fortuna Sittard heeft met de Zweed Tesfaldet Tekie een contract voor twee seizoenen afgesloten. De centrale middenvelder is daarmee de 14e aanwinst voor de Sittardenaren dit seizoen.

De 22-jarige komt transfervrij over van AA Gent. De Belgische club kocht Tekie in 2017 voor anderhalf miljoen euro van IFK Norrköping. Echter kon hij nooit een basisplaats veroveren bij de Belgische subtopper.

Nadat hij tijdelijk werd verhuurd aan een Zweedse club kwam er een einde aan het Belgische avontuur.

Tekie is blij met deze kans en wil zoveel mogelijk spelen. Daarbij hoopt de Zweed zich in de kijker te spelen bij het Zweedse nationale elftal en bij een mogelijk EK van de partij te zijn.

weerfoto september

¬© ZO-NWS   2019