Verkoop Viaxia-panden kost ruim 7 miljoen

21057 De gemeente Schinnen moet 360.000 euro bijdrage aan het verlies dat verkoop van het Vixia-vastgoed gaat opleveren. Het verkopen van de onrendabele panden gaat volgens dagblad De Limburger de gemeenten Schinnen, Sittard-Geleen, Beek en Stein eenmalig 7,3 miljoen euro kosten.

Sittard-geleen moet het meeste betalen, namelijk 5,2 miljoen. Bijna 6 ton komt voor rekening van de gemeente Beek en de gemeente Stein moet 1,2 miljoen op tafel leggen.

Vixia is de gemeenschappelijke regeling van de Westelijke Mijnstreek. Het sociale werkbedrijf heeft aan de Millenerweg in Sittard een hele straatzijde met bedrijfsgebouwen. Rendabel werken is een doel dat bij lange na niet gehaald word. Het afgelopen jaar leidde Vixia een verlies van 7,7 miljoen euro. Verwacht wordt dat het verlies alleen maar oploopt. Daarom gaat het roer nu om en is een deel van het vastgoed overtollig geworden.

Door de fusie met de gemeente Beekdaelen gaat de gemeente Schinnen de gemeenschappelijke regeling verlaten.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019