Verdachten schietpartij Spa worden uitgeleverd

23459

De rechtbank in Amsterdam heeft bepaald dat de verdachten van de schietpartij in Spa mogen worden uitgeleverd. Het gaat om Cyril T. en Mark van den B. uit Schinnen.

België had om uitlevering van de twee gevraagd. Ze zeggen niets met de dodelijke schietpartij, waarbij agent Amaury Delhez om het leven kwam, te maken te hebben.

De twee verdachten verklaren dat de 36-jarige Yvo T. uit Schinnen, de broer van Cyril T., de agent heeft doodgeschoten. Dat gebeurde in het weekend van de Formule I op het circuit van Francorchamps, in de nacht van 25 op 26 augustus. De drie was de toegang tot een discotheek geweigerd. Dat leidde tot een opstootje. Toen de politie hen later uit een taxi haalde, viel het fatale schot.

Wanneer de twee inwoners van Schinnen worden uitgeleverd is niet bekend.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019