Verdachte zegt uit noodweer gehandeld te hebben

23006 De 24-jarige Portugees die verdacht wordt van de moord op een landgenoot in Amstenrade zegt dat hij uit noodweer handelde. Dat zei hij dinsdag bij de rechtbank in Maastricht.

Daar werd een start gemaakt met de behandeling van de uit de hand gelopen ruzie tussen Portugese stratenmakers. De mannen kregen het in juli aan de stok over de vrouw van hoofdverdachte Daniel Joaquim S. Zij zou een affaire hebben met het slachtoffer.

In een telefoongesprek biechtte de vrouw de verhouding op. Hierop ging de hoofdverdachte verhaal halen. Op camerabeelden is te zien hoe hij het slachtoffer in een nekklem hield en deze uiteindelijk aan die wurggreep overleed. 

Volgens Daniel zou hij, als hij zich niet geweerd had, zelf het slachtoffer geweest zijn. De mannen waren in Amstenrade ondergebracht voor klussen in Nederland en België.

Kijk hier nog eens naar de beelden met een verklaring van de politie >>

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019