Verbolgen shirtsponsor Medisana stopt bij Roda

28161

Medisana stopt na acht jaar als shirtsponsor bij Roda JC. Dat bevestigt directeur Maurice Jongen in gesprek met ZO-NWS.

Jongen zegt 'helemaal klaar te zijn met Roda'. "De nieuwe leiding bij de club wil gewoonweg niet veranderen. Ik vraag me hardop en serieus af of Roda, als men in het Parkstad Limburg Stadion zo doorgaat, volgend seizoen nog wel bestaat."

Na de komst van nieuwe bazen als Roland Hogenelst en Stijn Koster in het Parkstad Limburg Stadion, nam zakenman Jongen zelf plaats in het bestuur van de stichting FS United. Dit orgaan beheert de aandelen van de Kerkraadse club.

"Ik ben daar nu uitgestapt omdat er vanuit de Roda-top was besloten dat er een verschil in geldigheid van stemmen moest zijn", verzucht Jongen tegen ZO-NWS. "Dat wil zeggen: de stem van de mensen die onafhankelijk in het stichtingsbestuur zitten telt één keer en die van de bestuursleden met banden met de Roda-leiding zeven keer. In dat soort praktijken heb ik geen zin meer in."

"Het stichtingsbestuur had ook de taak om een nieuwe directeur te benoemen. Dat staat zo in de statuten. Vervolgens werd die benoemd en moest ik dat uit de media vernemen op zaterdagavond terwijl het stichtingsbestuur totaal niet op de hoogte was gesteld. Vreemd toch? Ik en velen met mij zijn het vertrouwen in het beleid van de club verloren", zegt Jongen.

 


weerfoto februari

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019