Veel meer water verbruikt tijdens hitte

26619

Tijdens de extreme hitte van de afgelopen tijd is tot 60 procent meer water verbruikt dan normaal. De watervoorziening is echter nergens in het gedrang gekomen. 

Het extreme waterverbruik gaat ook gepaard met meer breuken van waterleidingen. Volgens Waterleiding Maatschappij Limburg (WML) heeft Limburg hier meer last van omdat hier meer druk op de leidingen staat om de hoogteverschillen te overbruggen.

Eind juli werden temperaturen bereikt van 40 graden. Zo warm was het nog niet eerder. Naast het water dat extra gedronken wordt, ging het meeste water op aan het besproeien van de tuin. Ook het vullen van de zwembaden zorgde voor het nodige waterverbruik. 

Vooral in de periode van 18.00 tot 22.00 uur wordt veel water verbruikt. Op sommige plaatsen was er sprake van een lagere druk tijdens deze piekmomenten. 

WML adviseert dan ook het waterverbruik beter te verdelen over de dag. Het besproeien van de tuin kan bijvoorbeeld ook goed in de vroege ochtend.

 

weerfoto augustus

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019