Veel Limburgers problemen met medische kosten

19669 Zo'n 23 procent van de Limburgers heeft medische hulp moeten uitstellen omdat er even geen geld was. Dat is het resultaat van een onderzoek van Acties.nl.

Volgens de cijfers heeft ook één op de vijf Limburgs zijn of haar medicijnen niet kunnen ophalen wegens geldgebrek. Dat is vijf procent meer dan het landelijk gemiddelde.

Zo'n éénderde van de ondervraagden heeft aangegeven het spaargeld te moeten aanspreken om de medische kosten te kunnen betalen. Uit de cijfers blijkt dat vooral het eigen risico velen de das om heeft gedaan. Het is dan ook goed nieuws dat de zorgpremie het komende jaar enkele euro's zal dalen. 

De kortingssite ziet dat steeds meer mensen aanbieders gaan vergelijken om de, vaak onverwachte kosten, zo laag mogelijk te houden.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019