Veel bomen gekapt in Duits bos

21046 In het bos tussen Süsterseel en Tüddern zijn de laatste tijd veel bomen gekapt. Volgens De Aachener Zeitung was de Phaenops Cyanea actief in het gebied.

De blauwe dennenprachtkever legt eieren in de schors van bomen. Vervolgens eten de larven de schors op en zonder de bescherming van de schors gaat de boom dood. Om te voorkomen dat de kever zich blijft uitbreiden moet een deel van het Duitse bos gerooid worden.

Een gespecialiseerd bedrijf is daarom aan de slag gegaan en haalt voornamelijk zieke, dode of zwakke bomen uit het gebied. De sterke en gezonde bomen zijn niet interessant voor de kever. Dit komt omdat larven door de stromende hars gevangen kunnen worden. Bijkomend voordeel is dat door het kappen van de bomen andere planten, struiken en bomen zich beter ontwikkelen.

 

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019