Van der Broek wethouder in Schinnen

3877 Roy van der Broek wordt zo goed als zeker de nieuwe wethouder in Schinnen. De in Roermond woonachtige CDA'er wordt dinsdag voorgedragen en geïnstalleerd tijdens een extra raadsvergadering.

Van der Broek is geen onbekende in Schinnen en de Schinnense politiek. Hij is al enige tijd voorzitter van de CDA-afdeling. Daarnaast is hij voorzitter van het regioverband van het CDA in de Westelijke Mijnstreek. De in Schinnen geboren en getogen Van der Broek woont in Roermond vanwege zijn werk.

Het CDA is vorige week een coalitie aangegaan met de Vernieuwingsgroep en de VVD. De breuk in de vorige coalitie ontstond twee weken geleden toen de PvdA uit de coalitie stapte. Dat gebeurde nadat wethouder Peter Hovens zijn functie neerlegde vanwege een verschil van mening over samenwerking met buurgemeenten. De PvdA wilde op het gebied van Sociale Zaken liever met de Westelijke Mijnstreek samenwerken, terwijl een raadsmeerderheid meer voelt voor een samenwerking met de kleine gemeenten in Parkstad.

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019