Uitspraak over schorsingsverzoek buitenring

4359 De Raad van State komt vanmiddag met een een uitspraak over de Parkstad Buitenring. Het gaat hierbij om het schorsingsverzoek van de Provincie.

Die wil graag twee delen van de buitenring aanleggen om niet te veel vertraging op te lopen. Het gaat dan om het stuk tussen Amstenrade en Brunssum en een rotonde op Avantis. In mei besloot de Raad van State het provinciaal inpassingsplan voorlopig aan te houden en een uitspraak af te wachten over een vergelijkbare kwestie. De bodemprocedure loopt nog.