Tweede publieksdag Kasteel Etzenrade

22451 Op maandag 18 juni is voor de tweede keer een publieksdag voor het verwoeste kasteel Etzenrade. Archeologen zijn al sinds 2016 bezig om de restanten van het kasteel te onderzoeken.

Tussen 14.00 en 20.00 uur zijn de poorten van de hoeve voor het publiek geopend. De open dag is een samenwerking van kunstenaar Sjra Schoffelen, de Gemeente Onderbanken, Waterschap Limburg, archeologen, Natuurmonumenten en IBA Parkstad.

De restanten van het kasteel, dat achter hoeve het Etzenrader Huuske in Etzenrade heeft gestaan, hebben sinds de start van het onderzoek al veel geheimen prijsgegeven. Zo zijn de historische grachten onderzocht.

Rond 1700 werd het kasteel door waarschijnlijk door brand verwoest en vervolgens is alleen de statige hoeve volledige opgeknapt. De laatste zichtbare resten van het kasteel zijn rond 1880 zonder nader onderzoek opgeruimd. Met het onderzoek moet duidelijk worden hoe het leven in die tijd was.

Tijdens de eerste publieksdag was er veel aandacht voor de vondsten. IBA Parkstad is bij het project betrokken omdat het in ere herstellen van de grachten rond het kasteel een project is van de Internationale Bau Ausstellung.

Lees ook: Veel belangstelling voor kasteel Etzenrade >>

 

22453 foto © LOO-tv | Ria Gerards

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019