Tweede Kamer voor bredere compensatieregeling

24123 Ook de Tweede Kamer in Den Haag vindt dat het Ministerie van Defensie de compensatie voor chroom-6 slachtoffers moet gaan uitbreiden. Dat bleek woensdagmiddag tijdens vergadering van de Kamer.

Eerder lieten de oppositiepartijen al weten dat de regeling niet breed genoeg is en dat daardoor veel zieken buiten de boot vallen. Volgens het CDA moet het meer maatwerk worden en D66 maakte duidelijk dat volgens hen de huidige regeling van de minister geen recht doet aan de slachtoffers.

Defensie wist al jaren dat werken met chroom-6 kankerverwekkend is. Toch werden medewerkers op de POMS-sites zoals in Brunssum en Eygelshoven niet op de hoogte gesteld van het gevaar. Tot vandaag de dag wordt er nog steeds verf met chroom-6 gebruikt voor het beschilderen van legervoertuigen.

Inmiddels is ruim 920.000 euro uitgekeerd aan 136 slachtoffers.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019