Twee spelers van Fortuna geschorst

Clint Essers en Michael Pinto moeten de wedstrijd tegen SBV Excelsior vanaf de tribune bekijken. Beide spelers zijn door de voetbalbond KNVB voor één duel geschorst.

Essers liep in het duel tegen PSV twee maal tegen een gele kaart op en moest daarom met rood het veld verlaten. Ook reserve-aanvoerder Pinto kreeg zondag in Eindhoven van scheidsrechter Kevin Blom een gele kaart. Omdat hij daardoor dit seizoen vijf gele kaarten heeft gekregen vindt de KNVB dat de Portugees niet in actie mag komen.

Door de aankopen tijdens de afgelopen transferperiode levert de schorsing geen al te grote problemen op. De twee verdedigers zouden door trainer René Eijer vervangen kunnen worden door Mahamadou Dembéhè en Anthony Syhre.