Twee jaar cel voor gewapende overval op drogisterij Brunssum

30377

Een 26-jarige man is veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf voor het plegen van een gewapende overval op een drogisterij aan de Schildstraat in Brunssum, in februari vorig jaar.

De overval vond plaats op woensdagavond 13 februari vorig jaar, even voor sluitingstijd. De nu tot twee jaar cel veroordeelde J. F. kwam rond zes uur met een op een vuurwapen lijkend voorwerp in zijn handen de drogisterij binnen. Hij dwong de medewerkster achter de balie, onder bedreiging, om de inhoud van de kassa in een plastic zak te stoppen.

Direct daarna vluchtte F. de winkel uit, stapte op een donkerkleurige scooter met blauwe kentekenplaat en reed richting de Marebosjesweg. Later werd F. opgepakt. Hij is veroordeeld voor afpersing. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft de man gedurende langere tijd in voorarrest gezeten. "Wij hebben de rechtbank gevraagd dat deze man niet vervroegd vrij kan komen en die vordering is toegewezen", aldus een justitiewoordvoerster. 

 

weerfoto Juli

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019