Twee jaar cel en tbs geëist voor steekpartij

24397 Tegen de 22-jarige Julien T. is voor de rechtbank in Maastricht een straf geëist van twee jaar cel en tbs met verzorging. Het Openbaar ministerie vindt die straf passen bij de steekpartij die in het voorjaar in Amstenrade plaatsvond.

Aanleiding van de steekpartij tussen de twee leeftijdsgenoten was het meezingen met een liedje van André Hazes. Het tweetal was gezamenlijk onderweg in een auto, waarbij T. meezong met het liedje. Het latere slachtoffer had hier geen zin in en uiteindelijk ging het tweetal met onenigheid uit elkaar. Een dag later iep het conflict dusdanig uit de hand dat Julien op de Parallelstraat in Amstenrade met een mes meerdere malen instak op het slachtoffer.

De advocaat van T. pleit juist voor vrijspraak omdat zijn cliënt uit noodweer gehandeld zou hebben. Het slachtoffer zou hem hebben aangevallen. Wel zijn beide fronten het eens over het feit dat een behandeling in een psychiatrisch ziekenhuis wenselijk is. Julien zou regelmatig onder invloed zijn van cocaïne, xtc en drank.

 

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019