Twaalf bestuursleden voor kerken geïnstalleerd door deken in Schinnen

In de Sint Dionysiuskerk in Schinnen vond woensdag een bijzondere plechtigheid plaats. Deken Jack Honings mocht de installatie van de twaalf door de bisschop benoemde bestuursleden voor zijn rekening nemen.

Bestuursleden van de kerk worden voor een periode van vier jaar benoemd door de bisschop. Na de installatie van woensdag kunnen zij definitief aan de slag gaan voor de verschillende parochies in het dekenaat. Het dekenaat Schinnen telt in totaal negentien parochies.

Eén van de taken van de bestuursleden is om samen met de pastoor het geld en goederen van de parochie te beheren. Tijdens de viering kaartte de deken ook nog eens het belang aan van het vele werk dat deze vrijwilligers verrichten.

Tevens dankte hij ook de vrijwilligers die zich op een andere manier inzetten voor de kerk. Zeker in deze tijd van het coronavirus is het niet vanzelfsprekend een beroep te kunnen doen op alle vrijwilligers.

29941 foto © ZO-NWS | Dekenaat Schinnen

weerfoto juni