Trost zwaait weer af bij Roda: 'geen invloed op keuze nieuwe trainer'

29521

Komende week zwaait interim-trainer René Trost, niet voor het eerst in zijn carrière, af bij Roda JC. ZO-NWS sprak uitgebreid met hem over zijn korte verblijf bij, zijn invloed én de toekomstplannen ván de Kerkraadse club. 

 
"Ik heb goed geluisterd naar de plannen van Roda tijdens de persconferentie afgelopen woensdag en dan merk ik dat de mensen die nu iets met club gaan doen er verstand van hebben", legt Trost uit. "Roda is weer eens gered en wat er gebeurt nu, dat vind ik in ieder geval positief."
 
"Je zult nu iets moeten opbouwen als club. Nee, ik ben niet gekend in dingen door de nieuwe leiding. Het was de bedoeling dat ik wat meer over de spelers enzo zou gaan meedenken, maar toen kwam de coronacrisis en was alles helemaal anders."
 
Trost doelt daarmee op het feit dat hij wekenlang niet op het trainingsveld kon staan. "Als je wedstrijden met die mannen speelt en veel met hen traint, dan kun je veel beter oordelen over hun functioneren. Nu is dit natuurlijk veel minder geweest. Soms deden we videobellen, pas de laatste weken trainen we weer."
 
De voormalig verdediger van de Kerkraadse club geeft aan blij te zijn de club even te hebben kunnen helpen. "Ik heb toch lekker kunnen werken hoor. Jawel, ik kijk er toch met een voldaan gevoel op terug. Natuurlijk had ik met het team graag nog acht wedstrijden willen vlammen, zoals dat toen was gepland, maar goed dat ging dus niet."
 
Het trainingspak van Trost kan weer de kast in. Zelf heeft de oud-speler geen enkele invloed op de keuze van een nieuwe hoofdtrainer voor Roda JC. "Daar wordt mij niet naar gevraagd, met mij wordt niet over de toekomst gesproken. En als men dat niet doet, dan vind ik dat prima. Maar misschien komt dat nog, dat kan natuurlijk wel." 
 
"Ik heb een hele hoge pet op van Jeffrey van As als technisch directeur. Hij is rustig en heeft natuurlijk niet stilgezeten de laatste weken. Hij is duidelijk een man die met de poten in de klei heeft gestaan en staat. In zijn netwerk zal hij heus een goede trainer vinden."
 
"Wie dat moet worden? Ik heb werkelijk geen idee. Ik weet niet met wie Jeffrey bezig is en kan je niet zomaar even een naam noemen. Roda kan kiezen voor een ervaren man, maar een bissige jonge hond zou ook goed kunnen", aldus Trost. 
 
Nog even en dan kan de sympathieke Kerkradenaar weer met zijn vrouw naar hun geliefde vakantieland Italië, de Toscane om precies te zijn. "Yes! Als alles goed is, dan kunnen we begin juli weer gaan." 
 

Weerfoto mei

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019