Trainer voetbalclub Schinveld staat salaris af vanwege coronacrisis

Trainer Pietro Lisai heeft zijn salaris van voetbalvereniging RKSV Olympia Schinveld afgestaan aan het Rode Kruis. Lisai begon deze maand en heeft pas één training kunnen doen toen de coronacrisis toesloeg.

Hij wil uit sociaal oogpunt in deze omstandigheden geen aanspraak maken op het salaris waar hij formeel recht op heeft. Met het bestuur van de voetbalclub heeft hij overleg gehad over de situatie. Die vindt het een prachtig gebaar van de nieuwe trainer. "Pietro Lisai is een sociaal bewogen mens en begaan met dit soort dingen", zegt Roy Cornelissen. "We hopen dat andere trainers dit voorbeeld volgen."

Pietro Lisai zou aanvankelijk pas aan het begin van volgend seizoen bij Olympia Schinveld aan de slag gaan. Op verzoek van de club begon hij eerder na het plotselinge vertrek van de vorige trainer.