Topcrimineel Peter van D. eist bijna ton cash terug van justitie

29588

Peter van D. uit Schinveld eist bijna een ton aan cash geld terug van justitie in Limburg. Dat bevestigt zijn advocaat Arthur Vonken tegenover ZO-NWS.

De partij contanten werd dik een jaar geleden gevonden tijdens een grootscheepse politie-inval en in beslag genomen. "Ik heb hierover een brief gestuurd naar officier van justitie in deze zaak", legt Vonken uit. "Cliënt heeft van begin af aan namelijk kunnen verklaren waar dat geld vandaan kwam."
 
Peter van D. werd op 12 maart vorig jaar opgepakt in zijn zwaarbeveiligde woning aan de Grachtweg in Schinveld. Dit had te maken met een groot Duits rechercheonderzoek naar de handel in verdovende middelen. Vier verdachte Duitsers in deze drugszaak zouden contacten hebben gehad met Peter van D. De Schinveldenaar is zelf geen verdachte in deze zaak. 
 
De topcrimineel wordt wel verdacht van witwassen en verboden wapenbezit, het hebben van een vuurwapen dat tijdens de bovengenoemde inval in zijn woning werd aangetroffen. De ongeveer 90.000 euro aan contanten lagen eveneens in zijn huis. Van D. zit in deze zaak niet meer vast.
 
"Het onderzoek naar eventuele vingerafdrukken op het geld is inmiddels in Maastricht gegaan, maar de resultaten zijn bij mij nog niet bekend", zegt Van D.'s raadsman Vonken. Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg laat desgevraagd weten dat er op dit moment gekeken wordt naar de verdenking witwassen van Peter van D.
 
"Daarover is nog geen vervolgingsbeslissing genomen", aldus een woordvoerster. Peter 'De Dikke' van D. wordt gezien als een groot kopstuk in de Nederlandse drugswereld. Hij stortte zich in de jaren '80, samen met zijn kompaan Robbie van L., op de productie van en handel in XTC. 
 
Ook zou hij hebben gehandeld in coke en hasj. In 2008 werd hij door de rechtbank in Maastricht veroordeeld tot tien jaar cel voor drugshandel. Vanuit de gevangenis in het Belgische Hasselt, waar hij vastzat voor cannabissmokkel en een ontvoering, stuurde hij een drugsbende aan.
 
Na zijn vrijlating verdween Peter van D. enige tijd van de radar. Robbie van L. zit op dit moment een jarenlange gevangenisstraf uit vanwege betrokkenheid bij internationale drugshandel.
 

Weerfoto mei

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019