Technische functie José María Fernández Rubio bij Roda

De Spanjaard José Maria Fernández Rubio is per direct aan de slag gegaan in een technische functie bij Roda JC. Dat meldt hij zelf op zijn LinkedIn-pagina en wordt bevestigd door Roda tegenover ZO-NWS.

Rubio is een bekende van de Mexicaan Mauricio de la Vega, die vorige week bijna 80 procent van de aandelen van de Kerkraadse club overnam van eigenaar Frits Schrouff.

Roda laat desgevraagd weten dat Rubio de rol van 'head of digital scouting' gaat vervullen. Hij gaat een belangrijke functie bekleden binnen de technische staf. Dit nieuws over de aanstelling van de Spanjaard in Kerkrade komt een dag na de plotselinge ziekmelding van technisch directeur Harm van Veldhoven, die de laatste tijd tevens de functie van algemeen directeur in het Parkstad Limburg Stadion vervulde.

Volgens welingelichte bronnen zou Harm van Veldhoven kritiek vanuit het kamp-De la Vega hebben gekregen op zijn tijdens het afgelopen seizoen gevoerde transferbeleid. Ook zou Van Veldhoven niet of bijna niet gekend zijn in de aanstelling van Jean-Paul de Jong als nieuwe hoofdtrainer. Feit is dat De la Vega zelf met De Jong sprak op diens vakantieadres in Spanje.

Mark Maas, persvoorlichter van Roda JC, laat desgevraagd weten een en ander niet te kunnen bevestigen. "Ik heb ook geruchten gehoord, maar heb Harm zelf niet meer gesproken dus daar kan ik niks over zeggen. Ons is medegedeeld dat moeder natuur het werk voor Harm op dit moment onmogelijk heeft gemaakt. Wat ik wel weet is dat wij goed samengewerkt hebben met hem en hopen dat hij weer terugkomt bij Roda", aldus Maas.

foto © ZO-NWS | Linkedin José Maria Fernández Rubio