Taakstraf voor Danny S. in zaak-Pinkpopdrama

30368

De rechtbank in Maastricht heeft Danny S. (37) uit Heerlen woensdag veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur en een rijontzegging van zes maanden opgelegd in de zaak van het zogenoemde Pinkpopdrama waarbij in 2018 één dode en drie zwaargewonden vielen. Het Openbaar Ministerie (OM) in Limburg had eerder 18 maanden cel en vijf jaar ontzegging van de rijbevoegdheid tegen hem geëist.

Het fatale ongeluk vond plaats op 18 juni 2018 rond vier uur 's nachts, enkele uren na het muziekfestival in Landgraaf, op de Mensheggerweg in Landgraaf. De slachtoffers zaten midden op straat toen S. met zijn bestelbusje tegen hen aan reed.

Danny S. werd vrijgesproken van schuld. "Verdachte reed niet hard en de omstandigheden waren niet zo dat hij die mensen had moeten zien. Er was bij veel mensen bovendien niet bekend dat de Mensheggerweg op dat tijdstip was opengesteld", legde de rechter in het vonnis uit. 

"Hij maakte wél een verkeersfout. En heeft de slachtoffers in hulpeloze toestand achtergelaten. Daarin heeft hij verzaakt. De rechtbank neemt hem dit zeer kwalijk", aldus de rechter.

 

 

weerfoto Juli

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019