Taakstraf Roda-supporters voor afpersing Fortuna-fan

24942

Vijf supporters van Roda JC  zijn veroordeeld voor het afpersen van een Fortuna-fan. De rechtbank legde hen taakstraffen op van 60 tot 180 uur.

Afgelopen november wist ZO-NWS te melden dat het Openbaar Ministerie tegen de vijf een strafrechtelijk onderzoek was begonnen.

De aanhangers van Roda JC zouden in september in Heerlen de supporter van Fortuna hebben gesommeerd zijn shirt van de Sittardse voetbalclub uit te trekken. De fans van Roda JC namen dit mee, waarna de Fortuna-aanhanger aangifte deed. Ook zou het slachtoffer klappen hebben gekregen, maar dat kon volgens de rechter niet bewezen worden.

Politie en justitie startten daarop een onderzoek. De verdachte fans van Roda JC hebben volgens opsporingsbronnen drie dagen vastgezeten. Tegen hun was ook een voorlopig stadionverbod uitgevaardigd.

Björn Jegers, advocaat van de verdachte supporters van Roda JC, had graag een lagere straf gezien maar gaf ook te kennen een streep te willen etten onder het verhaal.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019