Subsidie vier IBA-projecten ingetrokken

27384

IBA heeft de subsidie van vier majeure projecten ingetrokken. Het gaat om de oloïde op de Wilhelminaberg, Energiek Heilust, Kasteel Hoensbroek en de Michaëlkerk in Landgraaf.

Vaak is de financiering niet rond, zoals bij de oloïde op de mijnsteenberg, of blijken de projecten niet (meer) uitvoerbaar, zoals bij de toren van de Michaëlkerk in Landgraaf.

Van zes andere projecten heeft IBA een betere onderbouwing gevraagd. Welke projecten definitief doorgaan moet de komende twee jaar duidelijk worden als IBA wordt afgesloten.

Dat projecten van IBA voortijdig strandden is niet nieuw. Zo werd eerder al bekend dat de plannen met de loodsen van de voormalige Staalconstructie in Schinveld niet doorgaan nu ze te koop staan.

Ron Meyer (SP) vroeg vorig jaar al om een noodplan toen bleek dat zo'n 70 procent van de IBA-projecten nooit gerealiseerd gaat worden.

 

weerfoto november

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019