Struikelsteen onthuld voor Servaas Toussaint

In Amstenrade is maandagavond een struikelsteen onthuld ter nagedachtenis aan Servaas Toussaint. De inwoner van Amstenrade werd tijdens de Tweede Wereldoorlog in 1943 gefusileerd.

Toussaint, die lid was van het verzet, was kort daarvoor door de Duitse bezetters opgepakt in verband met een staking van de mijnwerkers.

De stichting Thieske van Austroa vindt dat het verhaal niet verloren mag gaan en heeft daarom voor de woning van Servaas Toussaint aan de Hagendorenweg 2 in Amstenrade een zogeheten struikelsteen geplaatst.

De steen werd onthuld door No Adriolo van de stichting en wethouder Jeannette Quadvlieg van de gemeente Schinnen. De ceremonie werd omlijst met toespraken en ook werd de last post geblazen.

Bekijk je dit bericht via de LOO-tv app, dan kun je het videofragment vinden onder tabblad 'video'.