Strenger beleid voor feesten bij verenigingen

26046

Als het aan het gemeentebestuur van Beekdaelen ligt is het afgelopen met feesten van derden bij sportverenigingen, schutterijen, fanfares en harmonieën. De gemeente wil met nieuw beleid een eind maken aan de zogenaamde paracommercie.

Nu worden nog regelmatig feesten en partijen in de kantines en verenigingslokalen gehouden terwijl deze vaak ook nog eens gesubsidieerd worden door de gemeente. Dat is een doorn in het oog van de horecazaken in de gemeente.

In de voormalige gemeente Onderbanken was de problematiek al eerder ter sprake gekomen. Horecazaken lopen de inkomsten van de feesten mis omdat zijn niet kunnen concurreren met de prijzen die verenigingen vragen. Koninklijke Horeca Nederland is in ieder geval blij met het feestverbod. 

Het nieuwe beleid moet over anderhalf jaar ingaan. Op deze manier hebben verenigingen de tijd om zich aan te passen aan het nieuwe beleid. 

Donderdag 20 juni buigt de commissie zich over het raadsvoorstel.

 

SERVICE:      Contact >      DVD bestellen >      Kerstwens >     RSS nieuws >      Uitzending gemist >      P2000 alarmeringen >      Prikkers >

TELEVISIE:   Parade 2012 >      Babbelen op de trappers >      Jongerenjournaal >      Livestream >      LOOpende Zaken >      Raadsvergadering >

© ZO-NWS   2019